Tempest Security Sverige AB erhåller tilldelningsbeslut från statlig myndighet

Tempest Security AB (publ.) har genom sitt dotterbolag Tempest Security Sverige AB erhållit ett tilldelningsbeslut från en statlig myndighet med verksamhet över stora delar av landet. Avtalet har ett takvärde om 180 miljoner kronor, men värdet uppskattas i dagsläget till cirka 30 miljoner kronor per år eller 120 miljoner kronor över avtalets fulla tid (inkl. optionsår). Avtalet är formellt ett avropsavtal utan några garanterade avrop. Avtalet innebär leveranser av ordningsvakter och väktare på ett flertal orter i Sverige. 

- Detta är ett viktigt steg för utvecklingen av vårt tjänsteutbud. Leveransen av detta avtal kommer bidra till att utveckla verksamheten samt utöka vår geografiska närvaro i Sverige säger Anders Lundström, VD på Tempest Security Sverige.  

- Detta är det andra större avtalet på kort tid med en nationell samhällsviktig aktör som tilldelas Tempest. Det visar att vår satsning på att erbjuda kvalitativa tjänster ger utdelning, säger Helena Skarle, VD och koncernchef i Tempest Security AB.  

Leveransen beräknas starta under andra kvartalet 2024. 

Avtalet ligger i avtalsspärr enligt Lagen om offentlig upphandling, LOU, och formellt avtal kan tecknas när denna löper ut.

För ytterligare information kontakta:

Helena Skarle, vd Tempest Security AB (publ)
010-4577760

Tempest Securitys aktie är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Tempest Securitys Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 - 684 211 00, [email protected], www.eminova.se

Tempest Security AB (publ) är ett av Sveriges snabbast växande säkerhetsbolag. Vi arbetar med långsiktiga relationer med både våra kunder samt medarbetare och ser oss som en partner till alla vi stödjer i säkerhetsfrågor. Våra lösningar anpassas efter kundens behov och vi står redo att hantera alla aspekter av våra kunders säkerhet, från bevakning med stationär personal eller rondbilar till personskydd, utredningar, bakgrundskontroller, säkerhetsinstallationer och service, larmcentraltjänster och mycket annat. Vi har vårt säte i Sverige och majoriteten av våra anställda finns här. Vi är etablerade i Storbritannien, Turkiet, Danmark och USA.


Om Tempest Security

Webbplats
investor.tempest.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Tempest Security via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn TSEC ISIN-kod SE0010469221 Certified Adviser Eminova Fondkommission

IR-Kontakt

Henrik Vikland Chief Financial Officer [email protected] 010-457 77 60