REG

Skogsfond Baltikum har framgångsrikt genomfört omfattande tillväxtfrämjande skogsvårdsåtgärder under året

Skogsfond Baltikum AB (publ) meddelar att årets planerade skogsvårdsåtgärder är genomförda och att väsentliga arealer har förbättrats samt att de sista uppdateringarna är under registrering hos berörda myndigheter.

I september meddelades att beslutade röjnings- och planteringsprogram skulle fortskrida enligt tidigare kommunicerad plan, parallellt med att arbetet med försäljning av samtliga tillgångar inleddes.

Skogsfond Baltikum kan idag meddela att bolagen i Lettland och Litauen har uppnått merparten av årets högt uppsatta mål angående plantering och röjning. Under året har 443 hektar röjts och 462 hektar har planterats, varav 84 % avser beskogning av tidigare jordbruksmark. Totalt har mer än 800 tusen plantor av gran, björk, tall, klibbal och poppel planterats i generellt sett mycket bördiga jordar. Därtill har skogsbruksplaner om cirka 2 100 hektar förnyats under året i syfte att ytterligare förbättra precisionen i skogsdatan.

­- Våra lokala skogsförvaltningsteam har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla våra skogsfastigheter och genomförandet av planterings- och röjningsprogrammen är en stor framgång. Det är glädjande att våra redan i genomsnitt goda bonitetstal nu blir ännu bättre när tidigare outnyttjad jordbruksmark planterats och klassas om till produktiv skog, säger Carl Olén, vd för Skogsfond Baltikum.

Rapporteringen av genomförda åtgärder är klar från bolagets sida och information har lämnats till berörda myndigheter. Om några veckor, när myndigheternas register är uppdaterade, kommer en utläsning att göras och presenteras för intresserade och utvalda investerare.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Olén, vd, +46(0)70 3345 102                                                                               
[email protected]
www.skogsfondbaltikum.se

 Denna information lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 12 december 2023 kl. 20:55.

Skogsfond Baltikum AB (publ) investerar i skogstillgångar i Baltikum där priset är väsentligt lägre än i Sverige. Målet är att leverera en god avkastning genom att förvärva, utveckla och i slutänden avyttra en konsoliderad skogsportfölj senast år 2026. Bolaget riktar sig till både professionella och icke-professionella investerare. Skogsfond Baltikums A-aktie är upptagen för handel på reglerad marknad NGM Nordic AIF Sweden sedan juni 2019.


Om Skogsfond Baltikum

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond med fokus på investeringar i skogstillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

Webbplats
www.skogsfondbaltikum.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Skogsfond Baltikum via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic AIF Kortnamn SKOG-A ISIN-kod SE0012453686

IR-Kontakt

Carl Olén Verkställande direktör [email protected] +46-(0)70-334 51 02