Segulah V:s portföljbolag Sandbäckens förvärvar Rörproduktion

Sandbäckens fortsätter följa sin tillväxtstrategi och förvärvar Rörproduktion Sverige AB genom sitt moderbolag Sandbäcken Utveckling AB.

Rörproduktion är ett komplett VVS-företag som grundades 2010 av André Roos. På några få år har företaget framgångsrikt vuxit från 4 till 160 medarbetare och omsätter idag 240 miljoner kronor per år. Verksamheten är etablerad i Norrköping, Linköping, Nyköping, Katrineholm och Stockholm. André Roos kommer kvarstå som delägare och viktig medarbetare i bolaget med fortsatt ansvar för utvecklingen av verksamheten.

Detta är Sandbäckens tredje strategiska förvärv och är en del av företagets fortsatta expansionsplan. Genom förvärvet stärker Sandbäckens ytterligare sin position som en av Sveriges ledande leverantörer av VVS-tjänster.

"Rörproduktion är ett mycket fint bolag som påvisat en stabil och lönsam tillväxt under ledarskap av André Roos. Jag är övertygad om att den företagskultur och framåtanda som Rörproduktions organisation besitter kommer bidra starkt till Sandbäckens fortsatta utveckling. Jag ser fram emot att även stötta Rörproduktion i sin fortsatta tillväxt som en viktig del av Sandbäckens", säger Håkan Bergqvist, ordförande i Sandbäckens.

Om Sandbäckens 
Sandbäckens är en ledande VVS-entreprenör med en växande närvaro inom sprinklersystem och industriservice. Bolaget grundades i Linköping 1993 och har nu dotterbolag på 23 orter i Sverige. Sandbäckens ägs av Segulah V L.P., ledningen och styrelsemedlemmar.

Sandbäckens har under 2017 förvärvat sprinklerföretagen Sprincom AB och Mälar Sprinkler AB. Med förvärvet av Rörproduktion, samt med bolagets starka organiska tillväxt, beräknas Sandbäckens årsomsättning uppgå till 1,2 miljarder kronor och antalet anställda fler än 700.

Stockholm den 13 december 2017

För ytterligare information vänligen besök www.segulah.se eller kontakta:
Håkan Bergqvist, Ordförande, Sandbäckens, 070 212 32 21
Peter Johansson, VD, Sandbäckens, 070 538 52 39
Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, 073 347 62 81

Segulah, som grundades 1994, är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden. Affärsmodellen bygger på majoritetsägande och ett aktivt engagemang av branschkunniga industriella rådgivare. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till de brittiska fonderna Segulah III L.P., Segulah IV L.P. och Segulah V L.P.


Om Segulah

Segulah är en private equity investerare som äger och utvecklar medelstora bolag. De bolag Segulah investerar i är lönsamma, stabila och leds av engagerade och ambitiösa företagsledningar.

Webbplats
www.segulah.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Segulah via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat