Segulah ökar sin exponering mot elinstallationsmarknaden när Levinsgruppen dubblar sin omsättning genom fyra tilläggsförvärv

Med ambitionen att skapa en ny utmanare på elinstallationsmarknaden har Segulah genom sitt portföljbolag Levinsgruppen ingått avtal om att förvärva Edsvikens El, CombiEl, M. Sjöbergs El och Puls Nätservice. Den sammanslagna koncernen kommer att utgöra en stark plattform för ytterligare tillväxt och ge Levinsgruppen en väsentligt utökad geografisk räckvidd samt tillgång till den attraktiva Stockholmsregionen. Efter förvärven kommer Levinsgruppen att nå en omsättning på närmare MSEK 500. De nuvarande ägarna kommer att kvarstå i sina respektive operativa roller och behålla ett betydande aktieinnehav i koncernen.

Edsvikens El är en ledande leverantör av service och projekt inom bland annat laddinfrastruktur/e-mobility samt energieffektivitet, Combiel och M. Sjöbergs El är båda fullserviceleverantörer inom elteknik och elinstallation medan Puls Nätservice tillhandahåller tjänster relaterade till elnätsanslutning.

"Vi är glada över att komma in på den expansiva Stockholmsmarknaden och att Edsvikens El, CombiEl, M. Sjöbergs El och Puls Nätservice har valt att samarbeta med Levinsgruppen. Företagen är väletablerade verksamheter med stark lokal förankring som delar vår vision och våra värderingar. Den sammanslagna koncernen kommer att utgöra en stark plattform för ytterligare tillväxt och vi ser fram emot att dra nytta av vår gemensamma bas av expertis, erfarenhet och synergier för att förbättra vårt kunderbjudande." säger Fredrik Björck, VD för Levinsgruppen.

"De fyra förvärven, som alla är utmärkta installationsföretag välkända på sina lokala marknader för pålitlig service av hög kvalitet, ligger helt i linje med vår strategi och ambition att bygga en ny stark elinstallations- och automationskoncern i Sverige." säger Marcus Planting-Bergloo, VD på Segulah VI Advisor AB.

Levinsgruppen är en ledande regional leverantör av elinstallationer och service med fokus på professionella byggnader, samt en ledande nationell leverantör av klimatsystem och industriella automationslösningar. Bolaget har sitt huvudkontor i Hässleholm i södra Sverige och har ca. 140 anställda.

För ytterligare information, vänligen besök www.levinsgruppen.se, www.segulah.se eller kontakta:

Fredrik Björck, VD, Levinsgruppen, +46 76 138 00 05, [email protected]

Marcus Planting-Bergloo, VD, Segulah VI Advisor AB, +46 702 29 11 85,
[email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora bolag i Norden. För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, utifrån tre större teman: "Industriell Automation & Modernisering av Industrin", "Digital Affärseffektivitet" samt "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.


Om Segulah

Segulah är en private equity investerare som äger och utvecklar medelstora bolag. De bolag Segulah investerar i är lönsamma, stabila och leds av engagerade och ambitiösa företagsledningar.

Webbplats
www.segulah.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Segulah via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat