Segulah blir partner till Co-native för att bygga en ledande grupp av molnspecialister i Norden

Segulah blir partner till Co-native, en nyetablerad grupp inom molntjänster baserad i Sverige, för att stötta i dess ambition att bygga en ledande nordisk plattform av självständiga molnspecialister med hög tillväxtpotential. Co-native består idag av Xenit AB ("Xenit"), en ledande molnspecialist inom Microsoft Azure som tillhandahåller digitala transformationstjänster. Xenit grundades i Göteborg 2009 och har idag cirka 80 anställda, hade intäkter om cirka 106 mkr i 2021 och är helägt av Co-native. Segulah blir en signifikant ägare i Co-native i partnerskap med Co-natives grundare Linus Lindström, Robin Kindberg och styrelseordförande Fredrik Arnander samt medarbetare i Xenit.

Co-native etablerades i 2022 med strategin att skapa en diversifierad grupp av självständiga molnspecialistbolag med kompletterande erbjudanden, kundbas samt geografisk närvaro och som delar gemensamma värden. Den nordiska marknaden för molntjänster är stor, snabbväxande och fragmenterad, beståendes av ett antal självständiga molnspecialister inom olika molnplattformar och marknadssegment. Co-natives ambition är att skapa den ledande gruppen inom molnbaserade tjänster i Norden, genom att vara det mest attraktiva alternativet för såväl molnspecialistbolag som talanger och samtidigt erbjuda dess kunder de bästa lösningarna inom moln och digital transformation.

"Vi är mycket glada att välkomna Segulah och teamet ombord. Vi är övertygade om att Segulah kommer stärka Co-native med deras breda erfarenhet inom IT & teknologitjänster såväl som att bygga framgångsrika bolag för att nå vår vision att bli den ledande gruppen i Norden inom molntjänster", säger Fredrik Arnander, Linus Lindström och Robin Kindberg, medgrundare av Co-native.

 "Co-native har tagit en stark position inom en attraktiv och snabbväxande marknad driven av digitalisering. Investeringen passar väl in i Segulahs strategi att investera i bolag med långsiktig strukturell tillväxt och vi ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med grundarna för att uppnå Co-natives fulla potential", säger Percy Calissendorff och Johan Möllerström, Partner och Director, på Segulah VI Advisor AB.

Förvärvet blir den andra investeringen i Segulah Fond VI.

För ytterligare information, vänligen besök co-native.com, www.segulah.com eller kontakta:

Fredrik Arnander, Styrelseordförande, Co-native, +46 70 568 24 10, 
[email protected]

Linus Lindström, VD, Co-native, +46 76-622 68 02,
[email protected]

Percy Calissendorff, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 73 347 62 81,
[email protected]

Johan Möllerström, Director, Segulah VI Advisor AB, +46 72 543 79 11,
[email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på förvärv av medelstora bolag i Norden. Vi investerar enbart inom tre vertikaler: företagstjänster, lättare tillverkning och IT och teknologitjänster - sektorer där teamet har lång erfarenhet och bevisad track-record.  För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, även utifrån tre större teman: "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur", "Industriell Automation & Modernisering av Industrin" samt "Digital Affärseffektivitet". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.


Om Segulah

Segulah är en private equity investerare som äger och utvecklar medelstora bolag. De bolag Segulah investerar i är lönsamma, stabila och leds av engagerade och ambitiösa företagsledningar.

Webbplats
www.segulah.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Segulah via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat