Segulah avyttrar colocation-leverantören Conapto i ytterligare en lyckad försäljning för Fond V

Segulah Fond V har ingått avtal att avyttra Conapto Group Holding AB till den paneuropeiska infrastrukturfonden Marguerite II.

Conapto är en colocation-leverantör som driver två moderna datacenter och ett recovery-center i Stockholm. Segulah lanserade företaget i september 2018 efter förvärvet av den nordiska verksamheten från USA-baserade IT-tjänsteleverantören Sungard Availability Services och etablerade därmed en oberoende nordisk aktör.

Under Segulahs ägande har Conapto genomfört flera strukturella investeringar inom organisationen och erbjudandet, vunnit nya strategiska kunder samt uppgraderat och utökat sina data-center. Kombinationen av dessa initiativ har resulterat i accelererad tillväxt, branschledande kundnöjdhet (NPS på +52) och transformation till en pionjär inom hållbarhet.

"Jag är stolt över den utveckling som Conapto har gjort under de senaste tre åren tillsammans med våra anställda och kunder och är tacksam för det stöd vi har fått från styrelsen och Segulah. Vi ser nu fram emot att fortsätta denna resa tillsammans med Marguerite, en erfaren investerare som kan stödja våra framtida tillväxtambitioner", säger Håkan Björklund, VD på Conapto.

"Conapto har varit en mycket framgångsrik investering för Segulah Fond V och vi är mycket nöjda med den transformation som ledningsgruppen drivit till att bli den mest hållbara colocation-leverantören i Stockholm. Vi är övertygade om att Marguerite som ny ägare kommer att kunna vidareutveckla Conaptos starka position och stödja den fortsatta expansionen", säger Percy Calissendorff, Partner på Segulah Advisor AB

För ytterligare information, vänligen besök www.segulah.se eller kontakta:

Percy Calissendorff,
Partner, Segulah Advisor AB,
+46 733 47 62 81, [email protected]

Johan Möllerström,
Director, Segulah Advisor AB
+46 72 543 79 11, [email protected]

Håkan Björklund,
VD, Conapto,
+46 705 590 786, [email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora bolag i Norden. För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, utifrån tre större teman: "Industriell Automation & Modernisering av Industrin", "Digital Affärseffektivitet" samt "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV och Segulah V.


Om Segulah

Segulah är en private equity investerare som äger och utvecklar medelstora bolag. De bolag Segulah investerar i är lönsamma, stabila och leds av engagerade och ambitiösa företagsledningar.

Webbplats
www.segulah.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Segulah via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat