Asurgent går samman med Co-native, skapar marknadsledaren för molntjänster inom Microsoft i Sverige

Co-native etablerar sig som den marknadsledande specialisten för molntjänster inom Microsoft i Sverige genom att ingå partnerskap med Asurgent AB ("Asurgent"). Asurgent, som grundades i 2016, är en av de ledande molnspecialisterna inom Microsoft Azure i Sverige och erbjuder molnbaserade konsult- och managerade tjänster inklusive CloudOps, Microsoft 365 och cybersäkerhet med ett 24/7 "Security Operations Center" (SOC). Asurgent är verksamt i Stockholm och har en organisation om 75 anställda. Bolaget är en trefaldig vinnare av Microsoft Partner of the Year i Sverige och ansedd som en av topp 100 partners globalt inom Microsoft Azure. Under 2022 hade Asurgent en omsättning om MSEK 100 och har en tillväxttakt på +30%.  

Genom att gå samman med Co-native stärker Asurgent, tillsammans med det befintliga gruppbolaget Xenit, Co-natives position som den främsta Microsoft-partnern inom molnlösningar i Sverige. Asurgent kommer att addera signifikant expertis inom Microsoft Azure, 365 och cybersäkerhet som förstärker gruppens befintliga förmågor. I tillägg har Asurgent en kompletterande kundbas och stärker gruppens geografiska närvaro i Stockholm, vilket förväntas ge stora möjligheter för synergier inom gruppen. Med både Asurgent och Xenit kan Co-native nu erbjuda +170 medarbetare fokuserade på molnlösningar inom Microsoft och tillhandahålla ett mer omfattande erbjudande till befintliga och nya kunder. De nuvarande ägarna i Asurgent kommer att återinvestera och ha ett signifikant ägande i Co-native och Asurgents grundare, Ulf Engerby och Stephan Andersson, kommer att ingå i Co-natives styrelse.  

Totalt sett blir Co-native en rikstäckande molnspecialistgrupp med långt över 200 kompetenta medarbetare och +MSEK 375 i förväntade intäkter under 2023. Genom att kombinera ledande kompetens inom både Microsoft och Amazon AWS, fortsätter Co-native att bygga ett "multi-cloud powerhouse".   

"I Co-native har vi hittat den rätta partnern för Asurgent och vårt bolags framtida tillväxtresa. Vi är glada över att Asurgent och Xenit nu ingår i samma grupp, vilket skapar en betydande aktör för molntjänster inom Microsoft. Som bolag kommer vi att fortsätta bygga på vår starka bolagskultur, samtidigt som vi kan dra nytta av resurserna och synergierna av att tillhöra en större grupp med förmågor inom både Microsoft och Amazon AWS", säger Stephan Andersson, medgrundare och VD för Asurgent.

"Vi är mycket glada över att välkomna Asurgent till vår grupp av molnspecialister, som adderar en stark kultur, unik kompetens inom Microsoft, ett starkt team och en bas i Stockholm. Med Asurgent har vi tagit ett stort steg i att skapa ett "multi-cloud powerhouse" och vi ser framemot att börja arbeta tillsammans", säger Linus Lindström, VD för Co-native.

För ytterligare information, vänligen besök www.co-native.com, www.segulah.se eller kontakta:

Fredrik Arnander, Styrelseordförande, Co-native, +46 70 568 24 10, [email protected]

Linus Lindström, VD, Co-native, +46 76-622 68 02, [email protected]

Percy Calissendorff, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 73 347 62 81, [email protected]

Johan Möllerström, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 72 543 79 11, [email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora bolag i Norden. För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, utifrån tre större teman: "Industriell Automation & Modernisering av Industrin", "Digital Affärseffektivitet" samt "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.


Om Amplio

Established in 2024 by the former Segulah team, Amplio is a Swedish private equity firm specialising in the Nordic lower mid-market with a strong track record and long experience of developing companies in close cooperation with skilled entrepreneurs, business leaders and industrial experts. Amplio has a distinct sector focus on Business Services and IT & Technology Services, combined with strong buy-and-build focus. To ensure long term structural growth we invest, with sustainability in focus, into markets fuelled by three major themes: 'Sustainable Solutions', 'Digital Business Efficiency' and 'Smart Urbanisation'.

Webbplats
www.amplio.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Amplio via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat