SOCKATYES LTD BLIR NY DELÄGARE I NEXAR FOOTBALL AB

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic MTF - har knutit till sig en viktig strategisk delägare till det nystartade dotterbolaget Nexar Football AB. Det brittiska bolaget Sockatyes Ltd går in som partner och delägare. Detta innebär bland annat att Nexar Football AB har säkerställt en förstklassig fotbollsanläggning för inspelningen av bolagets nya, unika fotbollskoncept.

Som tidigare meddelats söker det nya dotterbolaget Nexar Football AB strategiska delägare som kan tillföra kunskap, nätverk och resurser. Aktieägaravtal, avseende 15% av dotterbolaget, har därför undertecknats med det brittiska bolaget Sockatyes Ltd. Genom Sockatyes och dess ägare utökar Nexar Football sitt nätverk, främst i Storbritannien, Spanien och Kina, både vad gäller media- och fotbollskontakter. Via deras kontaktnät säkerställs även inspelningsplatsen, helt kostnadsfritt, vilket kommer bli den högklassiga idrottsanläggningen Camilo Cano i staden La Nucia i provinsen Valencia, Spanien. Camilo Cano är FIFA godkänd och använts idag bland annat av den spanska La Liga-klubben Valencia CF.

Det känns fantastiskt att vi lyckats få med oss Sockatyes som delägare i vårt nya fotbollskoncept. Ägarna bakom bolaget har ett gediget nätverk på strategiskt viktiga marknader, som Storbritannien, Spanien och Kina, både inom fotbolls- och mediabranschen. Dessutom får vi kostnadsfri tillgång till en av Spaniens bästa och mest välrenommerade idrottsanläggningar i Camilo Cano. Denna plats är perfekt för både fotbollsträning och inspelning av vårt nya fotbollskoncept, säger Mats Johansson, VD Nexar Group AB (publ).

Sockatyes Ltd ägs av Russell Pointon, som har en bakgrund som professionell fotbollsspelare i England, och den kinesiske affärsmannen Stanley Wah Sang Yu. Bolaget har sedan staren 2001 utvecklats till ett etablerat bolag som bland annat tillhandahåller sportutrustning och en patenterad plattform för reklam. Bolaget har idag bland annat avtal med spanska högsta divisionen La Liga. 

Nexar Football AB ägs av Nexar Group AB (55%), Joachim Kamph (30%) och Sockatyes Ltd (15%). Nexar Group AB kommer vid produktionsstart att äga minimum 51% i Nexar Football AB, då det fortsatt finns en intention om att knyta till sig fler nyckelpersoner och/eller bolag avseende 4%.

För mer information om Sockatyes: www.sockatyes.com

Denna information är sådan information som Nexar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 juni 2019 kl 23:15.

2019-06-03

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:
Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: [email protected] 
Stefan Mattsson, CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: [email protected] 

Om Nexar

Nexar är ett globalt musik-, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England.
Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar.
Bolaget är listat på NGM Nordic MTF.


Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83