REGMAR

RÄTTELSE: Saknad MAR - etikett i tidigare pressmeddelande "GENOMBROTTSORDER FÖR NEXAR FOOTBALL"

Nexar Football har tecknat ett femårsavtal till samlat värde på 10 miljoner USD.

Nexar Football har tecknat det första avtalet gällande värdskap för inspelningen av det egenutvecklade TV-reality formatet, Football Dreamz. Avtalet, ett femårsavtal, är tecknat med den Nigerianska delstaten Ogun State Government, Ministry of Youth and Sports, till ett värde av 2 miljoner USD per år. (summan räknas årligen upp med konsumentprisindex). De 2 miljoner dollar per år skall användas för att spela in 13 TV program årligen. Avtalet innebär att Ogun State kommer att stå som värd för den engelska versionen av Football Dreamz. Vi räknar med att dessa produktioner skapar en fullt tillfredsställande vinstmarginal för bolaget.

Efter att ha renodlat verksamheten har vi fokuserat på att utveckla, sälja och marknadsföra vårt egenutvecklade TV-format Football Dreamz primärt på den afrikanska marknaden. Vi har också arbetat med att etablera spelaragentverksamheten i prioriterade afrikanska länder. Vi ser med stor tillförsikt fram emot ytterligare avtal gällande värdskap för vår engelska och franska version av Football Dreamz där även intresset av olika sponsorskap börjar intensifieras säger Joachim Kamph, VD Nexar Group AB.

Nexar Football har även tecknat nytt TV-distributionsavtal med statliga Nigerianska TV-bolaget Television Enterprises Ltd (En Division inom Nigerian Television Authority - NTA) gällande säsong två av Football Dreamz. Värdet på det avtalet beräknas till ca 1 MSEK baserat på reklamintäkter.

Denna information är sådan information som Nexar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 augusti 2022 kl 09:00.

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:

Joachim Kamph, VD Nexar Group AB
telefon: +46 709 95 63 83, epost: [email protected] 

Anders Petersen CFO Nexar Group AB
telefon +45 2620 0696, epost: [email protected] 

Om Nexar

Nexar är ett globalt företag med Tv-format inom fotboll, sport- och spelarmanagement med kontor i Sverige. Bolaget har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-TV, tv och radio. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.


Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83