REGMAR

NEXAR FOOTBALL HAR SKRIVIT TV-DISTRIBUTIONSAVTAL MED EN RÄCKVIDD OM 30 MILJONER TITTARE.

Nexar Football AB, dotterbolag till Nexar Group AB, har tecknat ett TV-distributionsavtal med det nigerianska statliga mediebolaget Nigerian Television Authority (NTA). Avtalet gäller sändningsrättigheten i Nigeria avseende det egenutvecklade talangformatet FOOTBALL DREAMZ.

Totalt kommer 13 episoder av FOOTBALL DREAMZ att produceras och sändas under fyra veckor i augusti 2021, varav flera episoder ska innehålla live-inslag. Programmen kommer att sändas på prime time i Nigerias största tv-nätverk som tillhandahålls av Nigerian Television Authority (NTA), vilket innebär en räckvidd på över 30 miljoner möjliga tittare.

- Det är tillfredsställande att vi lyckats gå i mål med det första TV-distributionsavtalet och dessutom i Nigeria som är Afrikas folkrikaste land med över 200 miljoner invånare. Det ger en riktigt bra plattform för FOOTBALL DREAMZ att utvecklas på, samtidigt som vi når en mycket entusiastisk fotbollsnation med en stark fotbollstradition. Reality-shower har generellt höga tittarsiffror och i kombination med att Nigeria producerar mängder med unga talangfulla spelare så ser vi stora möjligheter för FOOTBALL DREAMZ att attrahera miljontals tittare, säger Joachim Kamph, VD Nexar Football AB.

Nexar Football har under det gångna året förhandlat med flera större mediebolag avseende sändningsrättigheterna till FOOTBALL DREAMZ. Målsättningen har hela tiden varit att säkerställa en stor räckvidd. Avtalet med NTA är av den digniteten att vi har bestämt datum för finalen av FOOTBALL DREAMZ till augusti 2021. Intensiva förhandlingar med andra medieaktörer om sändningsrättigheter i andra länder pågår. Flera potentiella samarbetspartners och sponsorer har kontaktat Nexar Football med intresse att medverka.

Fotbollslegendaren John Fashanu, fd engelska landslaget, Wimbledon och Aston Villa blir en av FOOTBALL DREAMZ programledare. John har en lång framgångsrik karriär som programvärd i stora tv-produktioner som den engelska versionen av Gladiators, Deal or No Deal Nigeria, The Crazy Gang, Forbidden Games, Gone To Pot och Good Morning Britain. John deltog även i den pilotinspelning som genomfördes av FOOTBALL DREAMZ i november 2019.

Football Dreamz

FOOTBALL DREAMZ är Nexar Footballs unika talang och underhållningskoncept för tv, där talangutveckling och spelarmanagement står i fokus. Uttagningar, hemma hos reportage m.m. planeras även att sändas i andra mediaformat. FOOTBALL DREAMZ är en modern reality-show där unga utvalda fotbollstalanger kommer ges en möjlighet att vinna ett professionellt kontrakt med en europeisk proffsklubb. Under inspelningen kommer talangerna att drillas och utvecklas tillsammans med namnkunniga coacher, välkända professionella fotbollsspelare och legender. De bästa talangerna signerar ett managementavtal med Nexar Football.

Denna information är sådan information som Nexar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 februari 2021 kl 15:40.

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:

Joachim Kamph, VD Nexar Football AB

telefon: +46 709 95 63 83, epost [email protected]

Stefan Mattsson, Vice VD/CFO Nexar Group AB

telefon +46 707 77 60 02, epost: [email protected]

Om Nexar

Nexar är ett globalt musik-, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England. Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.

Bifogade filer

210202_NTA.pdf

Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83