REG

KOMMUNIKÉ FRÅN ÅRSSTÄMMA

Nexar Group AB (publ), listat på NGM Nordic SME, höll årsstämma den 28 juni 2024, vilken bordlades till denna dag, 15 juli 2024, på grund av tekniska problem att få fram årsredovisningen.

Årsstämman fattade bland annat följande beslut:

  • Beslutades att fastställa resultat-och balansräkningen för moderbolaget och koncernen avseende räkenskapsåret 2023.
  • Beslutades att disponera de till årsstämman förfogande stående medlen enligt den fastställda balansräkningen i enlighet med styrelsens och verkställande direktörens förslag;
    Från föregående år balanserat resultat 2 889 244
    Under året tillskjutna medel via konvertering 826 666
    Årets resultat -1 481 150
    Summa 2 234 760

Beslutade att medlen disponeras enlig följande:
Att balansera i ny räkning 2 234 760

  • Beslutades att bevilja styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet avseende räkenskapsåret 2023.
  • Beslutades att styrelsen ska bestå av fyra ledamöter men inga suppleanter. Beslutades därvidlag att omvälja Thomas Flinck, Anders Petersen, Mats Jakobsson och Joachim Kamph som styrelseledamöter. Beslutades att omvälja Thomas Flinck till ordförande.
  • Beslutades att arvode utgår till ledamöter med ett prisbasbelopp medan till styrelsens ordförande utgår två prisbasbelopp reducerat med 30 %. Ledamöter som arbetar i bolaget, antingen via anställning eller som konsult, erhåller inget styrelsearvode.
  • Beslutades även att omvälja auktoriserade revisorn Johan Isbrand som revisor i Bolaget.
  • Beslutades att arvode till revisor utgår enligt godkänd räkning.
  • Beslutades enhälligt att bemyndiga Bolagets styrelse att, för tiden intill nästa stämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner.
    Beslutades vidare att emissioner som beslutas med stöd av bemyndigandet ska kunna förenas med villkor att nya aktier, konvertibler eller teckningsoptioner ska betalas kontant, med apportegendom eller genom kvittning. Skälet till bemyndigandet är att öka Bolagets finansiella flexibilitet samt att kunna utnyttja det i samband med eventuella företagsförvärv som Bolaget kan komma att genomföra.
    Beslutades dessutom att styrelsen, eller den styrelsen utser, ska äga rätt att vidta de smärre justeringar som kan bli erforderliga i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket.
  • Beslutades enhälligt att ändra bolagsordningen och sammanläggning av aktier - villkorade av varandra - och fattat som ett beslut, enligt följande:
    a) Antalet aktier ändras från minst 18 000 000 och högst 72 000 000 till minst 720 000 och högst 2 880 000.

En sammanläggning av aktier 1:25 genom att 25 aktier sammanläggs till en aktie. Om en aktieägares nuvarande innehav av aktier inte motsvarar ett fullt antal nya aktier, kommer denna aktieägare av en av Bolagets större aktieägare vederlagsfritt att erhålla så många aktier (1-24 stycken) att dennes innehav blir jämnt delbart med 25, så kallad avrundning uppåt. Skälet till sammanläggningen är att styrelsen vill åstadkomma ett för Bolaget ändamålsenligt antal aktier.
Beslutet ska registreras hos Bolagsverket och det föreslås att årsstämman bemyndigar styrelsen att fastställa avstämningsdag för sammanläggningen, vilken dock inte får infalla före den tidpunkt då beslutet om sammanläggningen har registrerats hos Bolagsverket.
Styrelsen, eller den styrelsen utser, ska äga rätt att vidta de smärre justeringar som kan bli erforderliga i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket, Euroclear Sweden AB eller på grund av andra formella krav.

2024-07-15

För mer information - besök www.nexargroup.se eller kontakta:
Joachim Kamph, VD, +46 709 95 63 83, e-post: [email protected]
Anders Petersen, CFO, +45 2620 0696, epost: [email protected]

Om Nexar
Nexar med huvudkontor i Sverige, är ett företag som utvecklar Tv-format, främst inom fotboll men också andra sportgrenar. Bolaget arbetar även med spelarmanagement för unga talangfulla fotbollsspelare främst från Afrika. Bolaget har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat bl.a. reality programmet Football Dreamz. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.


Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83