REGMAR

Pantrealisation och ny styrelse i HL18 Property Portfolio AB (publ)

I dag har samtliga aktier i HL18 Property Portfolio AB (publ) ("HL18" eller "Bolaget") genom en pantrealisation under Bolagets utestående seniora säkerställda obligationer (ISIN SE0017082779) ("Obligationerna") överlåtits till Gelba Förvaltning 7 AB ("Gelba").

Med anledning av pantrealisationen har det även hållits extra bolagsstämma i Bolaget. Som ny styrelse valdes Leif West (ordförande), Per Taube och David Uddare Sevelin för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Denna dag har det även hållits extra bolagsstämmor i samtliga HL18:s koncernbolag för val av ny styrelse. Ny styrelse i koncernbolag består från och med denna dag av Leif West som ordinarie ledamot med Per Taube som suppleant.

Gelba har för avsikt att sätta sig in i och hantera den dagliga driften av HL18-koncernen med målsättningen att ägarförändringen ska medföra minsta möjliga påverkan för Bolagets hyresgäster.

Med anledning av pantrealisationen avser Bolaget också i närtid att utfärda en kallelse till ett skriftligt förfarande under Obligationerna, varigenom det föreslås bl.a. att Obligationernas förfall ska förlängas med tre år, räntan justeras till Stibor 3 månader plus 225 bps samt vissa övriga justeringar av villkoren för Obligationerna. Ytterligare information om detta kommer att offentliggöras separat. En kommitté av innehavare av Obligationerna och som representerar cirka 74 % av Obligationernas nominella belopp, har i separata åtaganden åtagit sig att rösta för förslagen i kommande skriftligt förfarande.

Innehavare av Obligationerna kommer även att bjudas in att delta i ett nytt superseniort lån till Bolaget och HL18-koncernen. Deltagande i det superseniora lånet avses även ge rätt till indirekt delägande i Bolaget. Ytterligare information om detta kommer att meddelas innehavare av Obligationerna.

För vidare information vänligen kontakta:

Leif West, styrelseordförande
Tel: +46 704 129645

Denna information är sådan som HL18 Property Portfolio AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Information lämnades, genom ovan kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 oktober 2024 kl. 12:40 CET.


Om HL18 Property Portfolio

Prenumerera

Få löpande information från HL18 Property Portfolio via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nasdaq Corporate Bond list Kortnamn HL18 001 ISIN-kod SE0017082779