Hancap förändrar och förstärker management

Hancap AB (publ) ("Hancap" eller "Bolaget") stärker sin organisation ytterligare genom att Anders Isaksson tillträder som COO och vice VD. Samtidigt lämnar Petter Kristiansen sin tjänst som CFO i Bolaget.

Anders Isaksson tillträder sin tjänst som COO och vice VD för Hancap från och med november. Anders har en bred erfarenhet från Sapa Koncernen där han under 13 år genomförde greenfields i såväl Vetlanda som Finspång. Därefter har Anders under 13 år varit del av Elitfönsters utveckling till en europeisk fönsterkoncern som VD för Inwido Sverige AB och COO för Inwido AB. Anders har även ett stort intresse för innovation där han medverkar i forskningsstyrelser och leder en referensgrupp inom Smart Housing Småland.

"Jag ser riktigt mycket fram emot att tillsammans med erfarna kollegor få vara med och utveckla en svensk industrikoncern med byggrelaterade nischprodukter" -Anders Isaksson

Petter Kristiansen väljer att lämna tjänsten som CFO på Hancap och går vidare mot nya uppdrag. Sven-Johan Lindestam tillträder som tillförordnad CFO för Hancap parallellt med sitt uppdrag som ekonomichef för dotterbolaget Skandinaviska Glassystem. Petter kommer att finnas kvar i Hancap under en tid för att överlämna arbetsuppgifter och slutföra de processer han är direkt aktiv i.

Halmstad den 14 november 2016

För ytterligare information
Johan Berglund, CEO, tel. +46 73 950 13 27, [email protected]

Denna information är sådan information som Hancap är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 november 2016 kl. 08:30 CET.

Om Hancap
Hancap är ett svenskt holdingbolag som består av två divisioner, Hancap Facade och Hancap Consumer. Hancap Consumer består av de helägda dotterbolagen Santex, Westcoast Windows, Seml, Uterumsmästarna, Dalkarlarna och Mistral Gruppen. Hancap Facade består av Mistral Energi och Skandinaviska Glassystem. Hancap Consumer har med Sverige som bas genom bolagen Santex och Westcoast Windows sedan 30 år tillverkat fönster och uterum för främst de nordiska marknaderna, Storbritannien, Schweiz och Tyskland. Hancap Facade har genom Skandinaviska Glassystem sedan 20 år utvecklat, producerat och installerat fasadlösningar till större fastigheter. Hancap har två obligationer noterade på Nasdaq First North Bond Market och Bolagets preferensaktie av serie A är noterad på Nasdaq First North. Certified Adviser samt likviditetsgarant är Mangold Fondkommission AB (www.mangold.se) tel.: +46 8 5030 1550.


Om Hancap

Webbplats
www.hancap.se
Bransch
Konstruktion och material

Prenumerera

Få löpande information från Hancap via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0006881413