Free2Move i avtal med MEKONOMEN för hållbar elförsörjning

- Digital förvaltning och solceller sänker driftkostnader och förbättrar hållbarhet

NGM Nordic-listade Free2Move - specialiserade på att avsevärt förbättra fastigheters driftnetto - har ingått avtal med Mekonomen Västervik. Affären omfattar en solcellsinstallation samt en lösning för digital fastighetsdrift i syfte att sänka energikostnaderna för butik och verkstad. Affären har ett värde på cirka 1 miljon kronor.

Förutom installationen av solceller som beräknas producera cirka 70 000 kWh årligen hjälper Free2Move Mekonomen att analysera vilka övriga åtgärder som bör göras i fastigheten. Därefter kopplas driften upp och kan övervakas och styras på distans.

"Kraftigt höjda elpriser ökar efterfrågan på lösningar som ger fastighetsägare möjlighet att ha kontroll på kostnaderna. Egen produktion av energi i kombination med vår plattform 2Connect kommer att ge Mekonomen sänkta kostnader och en enkel digital övervakning och styrning", säger Jan Ström, Free2Moves vd och fortsätter:
"Vår lösning för driftoptimering ger en omedelbar effekt, vilket säkerställer en mycket kort återbetalningstid, men framför allt drar den ner slöseriet av energi rejält.

Installationen görs av dotterbolaget Solortus med huvudkontor i Gamleby. Solortus är specialiserade på förnybar energi genom solkraft, laddstolpar samt styr- och reglerteknik och där mjukvaruplattformen 2Connect styr med automatik, så att energin kan lagras på dagen när solen skiner för att sedan användas när den bäst behövs.

- Mina förväntningar är att vi ska få en bra kontroll på driften och därmed bli mer hållbara, vilket sparar pengar och förbättrar miljön. Valet av Free2Move var enkelt då de redan gjort en liknande installation i en av kedjans butiker med gott resultat samtidigt som Solortus är en lokal aktör med gott rykte, säger bolagets VD.

För ytterligare information om ovanstående, vänligen kontakta

Jan Ström
Vd Operativa bolag i Free2Movekoncernen
tel. +46 735 136 947
e-post: [email protected]  

Leif Syrstad,
Vd Free2Move Holding AB,
tel: +46 708 660 703,
e-post: [email protected]

Om Free2Move

Free2Move är en nordisk digitaliseringspartner för hållbar och rationell fastighetsförvaltning. Vi skapar miljö- och resurseffektiva fastigheter. Bolagets kärnkompetens och erbjudande är att stärka fastighetsägarens driftnetto med hjälp av den senaste uppkopplade tekniken, övervakning, smart styrning och förnybara energilösningar med en digital plattform. Free2Move förenar teknik med människor som tillsammans genom rationell och effektiv drift sparar kostnader. Free2Moves lösningar ökar kundernas valfrihet, leverantörsoberoende samt minimerar miljöpåverkan.


Om Free2Move

Prenumerera

Få löpande information från Free2Move via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn F2M ISIN-kod SE0011414283 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Leif Syrstad CEO, Free2Move Holding AB [email protected] +46 708 660 703