Free2Move-bolag tecknar avtal för optimalt inomhusklimat

- Smart ventilationssystem spar stora energikostnader

NGM Nordic-listade Free2Moves dotterbolag Sydvent - experter på att optimera fastigheters ventilationssystem - har ingått avtal med Tomatens hus och Kåseholms slott i Skåne. Affärerna omfattar kompletta lösningar för att uppnå väl fungerande inomhusklimat och har ett totalt värde på cirka en halv miljon kronor.

Installationerna görs av Free2Moves Malmöbaserade dotterbolag Sydvent. Sydvent är specialiserade på kompletta ventilationslösningar och service för ett väl fungerande inomhusklimat. Lösningarna är anpassade efter rätt ändamål och ger frisk luft till rätt temperatur, utan att orsaka störande ljud eller orsaka drag. Systemen optimerar ventilationen och är behovsstyrda, vilket innebär att de inte använder mer energi än nödvändigt.

- Vi erbjuder våra kunder den senaste teknikens ventilationslösningar, vilket innebär att medarbetare får en bättre arbetsmiljö samtidigt som fastighetsägarna spar stora kostnader, säger Jan Ström, vd på Free2Move.

I Kåseholms Slott i Tomelilla kommun har Sydvent installerat ett större ventilationsaggregat i en eventlokal och tillhörande restaurang. Utöver det sköter Sydvent löpande service på anläggningen. Syftet är att kunna styra ventilationen beroende av varierande antal gäster och att medarbetarna som jobbar i lokalerna ska få bästa möjliga arbetsmiljö.

- Ett mycket bra inneklimat för våra gäster och medarbetare är viktigt för oss. Vi ville ha ett inneklimat som vi kunde anpassa efter de olika event som vi har där vi ska kunna ta emot både små och stora sällskap. Det är påtagligt hur mycket bättre klimatet har blir och att vi uppnår en betydande kostnadsbesparing, säger Joakim Silvandersson, ägare till Kåseberga slott.

På Tomatens Hus i Gluggstorp har Sydvent varit med och installerat ventilationen i samband med utbyggnader av lokalerna. Den första butikslokalen renoverades 2021 och nu installeras ny ventilation också i bageri och gårdsbutik.

- Förutom ett bättre inneklimat, bättre luft och normal inomhustemperatur för både medarbetare och kunder, har vi också förbättrat driftnettot på anläggningens lokaler", säger Patrik Andersson, vd för Tomatens Hus.

För ytterligare information om ovanstående, vänligen kontakta

Jan Ström
Vd Operativa bolag i Free2Movekoncernen
tel. +46 735 136 947
e-post: [email protected]

Leif Syrstad,
Vd Free2Move Holding AB,
tel: +46 708 660 703,
e-post: [email protected]

Om Free2Move

Free2Move är en nordisk digitaliseringspartner för hållbar och rationell fastighetsförvaltning. Vi skapar miljö- och resurseffektiva fastigheter. Bolagets kärnkompetens och erbjudande är att stärka fastighetsägarens driftnetto med hjälp av den senaste uppkopplade tekniken, övervakning, smart styrning och förnybara energilösningar med en digital plattform. Free2Move förenar teknik med människor som tillsammans genom rationell och effektiv drift sparar kostnader. Free2Moves lösningar ökar kundernas valfrihet, leverantörsoberoende samt minimerar miljöpåverkan.


Om Free2Move

Prenumerera

Få löpande information från Free2Move via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn F2M ISIN-kod SE0011414283 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Leif Syrstad CEO, Free2Move Holding AB [email protected] +46 708 660 703