REGMAR

Vimab Group AB (publ) offentliggör idag Bolagets delårsrapport för perioden januari - september 2023

Juli-september 2023
- Nettoomsättningen för perioden uppgick till 99,0 MSEK (58,5), en ökning med 69 % jämfört med samma period föregående år.
- Resultat före avskrivningar för perioden uppgick till 17,6 MSEK (-1,0).
- Rörelseresultat för perioden uppgick till 9,3 MSEK (-6,5).
- Resultat per aktie för perioden uppgick till 0,2 SEK (-0,3).
- Kassaflödet för den löpande verksamheten för perioden uppgick till 18,2 MSEK (8,0).

Januari-september 2023
- Nettoomsättningen för perioden uppgick till 227,7 MSEK (224,8), en ökning med 43 % jämfört med samma period föregående år.
- Resultat före avskrivningar för perioden uppgick till 21,8 MSEK (-1,0).
- Rörelseresultat för perioden uppgick till 5,3 MSEK (-17,3).
- Resultat per aktie för perioden uppgick till 0,0 SEK (-0,9).
- Kassaflödet för den löpande verksamheten för perioden uppgick till 7,8 MSEK (-11,8).

Kommentar från VD:

Vi har glädjen att rapportera ett mycket tillfredställande kvartal.

Omsättningen i kvartalet ökade med 69 % till 99,0 MSEK jämfört med samma kvartal 2022. För perioden januari till september har omsättningen ökat med 43 % jämfört med 2022.

Vi slår inte bara rekord i omsättning i kvartalet utan även kassaflöde och resultat före avskrivningar visar en rekordtillväxt.

Vimab Group AB verkar ligga rätt i de segment vi befinner oss i, både kortsiktigt och långsiktigt. Den lågkonjunktur det pratas om har vi hittills inte känt av, och frågan vi nu ställer oss är om våra segment kommer att bli speciellt drabbade överhuvudtaget.

Våra verksamheter inom miljö, elektrifiering och specialtillverkning befinner sig inom de tre megatrender vi kan se i världen. Miljöarbetet fortsätter att öka och kommer att göra det inom en överskådlig framtid. Elektrifieringen och utfasningen av fossila bränslen går i en rasande takt vilket gynnar oss starkt.

Våra divisioner som sysslar med specialtillverkning trendar också solitt uppåt i en industri som kräver lokal närvaro för att minska risken att drabbas av störningar på grund av världspolitiska faktorer.

Slutligen är det värt att tillägga att vi genomförde köpet av PJP Piping efter kvartalets slut, och lade därigenom till ytterligare kompetens med starka synergier till gruppen. PJP Piping är verksamma inom rörsvetsning vilket är en mycket specialiserad kompetens som efterfrågas av våra kunder.

Delårsrapporten finns att tillgå i sin helhet på: investor.vimabgroup.com/finansiella-rapporter

Peter Fredell, CEO
[email protected] 
+46 705 77 25 95

Anna Bonde, CFO
[email protected] 
+46 733 54 71 34

Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser.

Viktig information

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 10 november 2023 kl. 08.50 CET.

VIMAB GROUP AB (publ) är en industrikoncern bestående av tolv bolag verksamma inom energiservice-, industri- och miljöteknik. Företagets affärsidé är att leverera produkter och tjänster som tillför värde till våra kunder genom ökad säkerhet, förbättring av våra kunders arbetsmiljö samt underlättande av omställning till mer miljö- och energieffektiva verksamheter. Koncernen omsätter ca 230 MSEK och är noterade på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet VIMAB. VIMAB GROUP AB är verksamt både i Sverige och internationellt med siktet inställt på stark tillväxt, vilken skall nås genom såväl organisk tillväxt som genom bolagsförvärv.


Om VIMAB GROUP

Webbplats
www.vimabgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från VIMAB GROUP via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn VIMAB ISIN-kod SE0007439633 Certified Adviser Mangold Fondkommission

IR-Kontakt

Anna Bonde IR-kontakt [email protected] 073-354 71 34