Ny koalition i Kautokeino negativ

Arctic Gold har i dag fått underrättelse från Kautokeino att de två partier som blivit störst efter valet den 14 september med vardera 5 mandat, Arbeiderpartiet och Flyttsamelistan, ingått ett intentionsavtal där man avser att etablera en koalition inför den kommande regeringsperioden.

Arbeiderpartiets Johan Vasara blir då Kommunstyrets ordförande och Flyttsamelistans Anders S. Buljo föreslås bli vice ordförande. Konstituerande sammanträde hålls torsdagen den 29 oktober 2015.

I samband med detta har de meddelat att de avser att med sina 10 röster av 19 säga nej till ett nytt framläggande av Arctic Golds konsekvensutredning.

Arctic Gold beklagar vad som meddelats och inställer sig på att avvakta den vidare utvecklingen.

30 september 2015

För ytterligare information hänvisas till
Tord Cederlund
Verkställande direktör
+46 73-6200 997
[email protected]

Om Arctic Gold
Arctic Gold AB är verksamt inom området prospektering och gruvutveckling. Bolaget har två verksamhetsområden; dotterbolaget Arctic Gold Operations AB, med fokus på utveckling av ny gruvdrift i Bidjovaggefältet i Nordnorge, samt moderbolaget Arctic Gold AB, med lång historik inom prospektering efter guld, basmetaller och diamanter i Sverige. Koncernen har i dagsläget 8 undersökningstillstånd om totalt 2,3 km² i Norge samt 5 utvinningsretter om totalt 4,9 km². I Sverige har koncernen 2 undersökningstillstånd om totalt 1,6 km².


Om Arctic Minerals

Arctic Minerals affärsidé är att finna betydande men ännu oupptäckta fyndigheter av koppar, zink och guld som har potential att utvecklas till brytvärda mineralreserver.

Webbplats
www.arcticminerals.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Arctic Minerals via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ARCT ISIN-kod SE0000697948 Certified Adviser UB Securities Oy

IR-Kontakt

Risto Pietilä VD [email protected]