Maria Croon ny vd för Mitt i

Maria Croon, tidigare vd för Forma Magazines och försäljningsdirektör på Bonnier Tidskrifter, tillträder i dag som vd för Mitt i-tidningarna. Erik Norberg, som haft ett tydligt uppdrag att modernisera och utveckla Mitt i lämnar verksamheten efter slutförandet av vissa pågående projekt.

Maria Croon sitter sedan ett knappt år tillbaka i styrelsen för Mitt i och känner därmed verksamheten. Tidigare har hon under sex år varit affärsområdeschef och vd för Forma Magazines. Därefter var Maria Croon försäljningsdirektör för Bonnier Tidskrifter.

- Det är med stort engagemang som jag tar mig an att driva och utveckla Mitt i. Målet är att skapa en livskraftig och angelägen produkt för såväl läsare som annonsörer, säger Maria Croon.

Under två år har Mitt i genomgått ett omfattande förändringsarbete som moderniserat organisationen och utvecklat produkterna. Den digitala trafiken har mer än tredubblats med en helt ny plattform, och marknadsandelar tagits i flera segment under 2016. Samtidigt är räckvidden fortsatt stark som Stockholms största tidning. Den verksamhet som Erik Norberg i gemensamt beslut med styrelsen nu lämnar, är mer mogen utmaningarna i framtidens mediamarknad.

- Jag är glad över att vi kan fortsätta utveckla Mitt i som den ledande lokala nyhetsförmedlaren i Stockholm genom en ny kompetent och erfaren vd som tar vid det förändringsarbete Erik genomfört, och vill samtidigt framföra styrelsens tack för hans arbete att modernisera och utveckla Mitt i, säger Joachim Berner, styrelseordförande.

Erik Norberg kommer att under en viss tid arbeta vidare med vissa projekt och förhandlingar för Mitt i:s räkning.

- Det har varit oerhört stimulerande att få arbeta tillsammans med Mitt i:s fantastiska medarbetare i den omfattande förändringsresa vi har gjort de senaste två åren, och jag vill rikta ett stort tack till alla på Mitt i för deras starka engagemang och hårda arbete, säger Erik Norberg.

16.11.2016

För mer information, kontakta:
Joachim Berner: 070 620 11 50
Maria Croon: 070 619 45 32
Erik Norberg: 070 574 58 78

Lokaltidningen Mitt i är med sina 32 editioner och cirka 925 000 läsare varje vecka inte bara Sveriges största distribuerade gratistidning, utan även en av de starkaste mediekanalerna i Storstockholm. Bolaget förvärvades 2014 av riskkapitalbolaget Segulah och befinner sig i en expansiv fas där utvecklingen av en hyperlokal och digital närvaro har stort fokus. Sen 2016 är även Allt om Stockholm en del av Mitt i. Läs mer på www.mitti.se.


Om Amplio

Established in 2024 by the former Segulah team, Amplio is a Swedish private equity firm specialising in the Nordic lower mid-market with a strong track record and long experience of developing companies in close cooperation with skilled entrepreneurs, business leaders and industrial experts. Amplio has a distinct sector focus on Business Services and IT & Technology Services, combined with strong buy-and-build focus. To ensure long term structural growth we invest, with sustainability in focus, into markets fuelled by three major themes: 'Sustainable Solutions', 'Digital Business Efficiency' and 'Smart Urbanisation'.

Webbplats
www.amplio.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Amplio via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat