REG

Nicole Robinson nominerad till AAC Clyde Space styrelse

2021-04-27 AAC Clyde Space AB (publ)
Nicole Robinson föreslås att väljas in i styrelsen för det svenska satellitföretaget AAC Clyde Space AB.

Robinson har omfattande erfarenhet från den amerikanska och europeiska rymdmarknaden och är en känd profil inom ledande branschgrupper. Robinson är baserad strax utanför Washington DC och är President för Ursa Space Systems, ett amerikanskt satellitdataföretag som förser beslutsfattare inom företag och myndigheter med analyserade jordobservationsdata som kartlägger förändringar på vår planet.

Innan hon kom till Ursa Space hade Robinson ledande befattningar, i Washington DC och Luxemburg, på SES Satellite, med över 70 satelliter en världsledande distributör av informationstjänster, samt hos General Dynamics, en stor leverantör av flyg- och försvarsindustri-lösningar. Hon är för närvarande ordförande för Space and Satellite Professionals International (SSPI), den största medlemsföreningen för professionella inom rymd- och satellitindustrin.

Rolf Hallencreutz, ordförande för AAC Clyde Space sa: "Jag är mycket glad för nomineringen av Nicole till vår styrelse. Hon är ett starkt namn i branschen med lång erfarenhet från USAs och Europas rymdmarknader. Hennes utnämning visar vårt engagemang att öka vår närvaro i USA och vidareutveckla vårt snabbt växande Space Data as a Service-erbjudande (SDaaS). Jag ser fram emot att arbeta med Nicole för att accelerera de spännande möjligheter som AAC Clyde Space står inför. "

Nicole Robinson sa: "Den nya rymdekonomin växer snabbt i takt med att efterfrågan på den data satelliter producerar. AAC Clyde Space är väl positionerat för att erbjuda attraktiva lösningar till kunder och partners runt om i världen. Jag ser fram emot att med min erfarenhet bidra till att stärka AAC Clyde Space position på den amerikanska marknaden och runt om i världen. "

Valberedningen föreslår också omval av Rolf Hallencreutz (ordförande), Anita Bernie, Per Aniansson, Per Danielsson och Will Whitehorn till styrelsen. Årsstämman hålls i Uppsala den 27 maj 2021. Valberedningens fullständiga förslag finns på www.aac-clyde.space.

Nomineringen följer på sex aktiva månader för AAC Clyde Space med förvärv av tre snabbväxande specialiserade rymdföretag med breddat erbjudande och kraftig pipeline av nya projekt.

Förvärven är:
· Hyperion, baserat i Delft, Nederländerna, specialiserat på högpresterande delsystem för satelliter inklusive stjärnkikare, laserkommunikation och framdrivning av satelliter
· SpaceQuest, baserat i Virginia, USA, som är en mycket erfaren aktör i den snabbväxande Space Data as a Service-branschen
· Och nyligen, Omnisys, baserat i Göteborg, Sverige, som designar och utvecklar högpresterandevädersensorer och elektronikkomponenter för användning i rymden

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aac-clyde.space eller kontakta:
VD Luis Gomes [email protected]
CFO Mats Thideman, [email protected], mobil +46 70 556 09 73

OM AAC CLYDE SPACE
AAC Clyde Space-gruppen erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. AAC Clyde Spaces oöverträffade "flight heritage" och helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner.

AAC Clyde Spaces aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB, e-post [email protected], telefon 08-463 83 00, är bolagets Certified Adviser. Aktien är även upptagen för handel på amerikanska OTCQX-marknaden under symbolen ACCMF.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73