Kungligt besök av Drottning Elizabeth II och Prinsessan Anne hos AAC Clyde Space i Glasgow

2021-06-30 AAC Clyde Space AB (publ)
AAC Clyde Space, ett ledande småsatellitföretag, hedrades idag med ett besök av Hennes Majestät Drottningen och Hennes Majestät Prinsessan Anne vid anläggningen i Glasgow. AAC Clyde Space besöktes även av chefen för UK Space Agency, Dr Graham Turnock och the Lord Provist of Glasgow, Philip Braat.

Under besöket guidades Hennes Majestät Drottningen och Hennes Majestät Prinsessan Anne i byggnaden i sällskap av AAC Clyde Space VD Luis Gomes, träffade nyckelmedarbetare samt gavs en överblick av bolagets tjänsteutbud, missioner och nästa generations satelliter.

"Vi hedras med kungliga gäster här på AAC Clyde Space idag för att uppmärksamma Skottlands bidrag till den blomstrande brittiska rymdsektorn. Under de senaste två decennierna har Skottland skapat sig en ledande industri inom satellittillverkning, ingenjörskonst, informationsteknik och banbrytande forskning. När vi ser fram emot kommande kapitel på denna framgångsrika resa, inklusive Storbritanniens första bas för uppskjutning av satelliter till omloppsbana, är detta ett utmärkt tillfälle att inte bara uppmärksamma utan även marknadsföra Skottlands växande rymdindustri för kommande generationer", säger AAC Clyde Space VD Luis Gomes.

AAC Clyde Space designade och tillverkade Skottlands första satellit, UKube-1, 2014 i samarbete med UK Space Agency och har sedan dess byggt och skjutit upp 10 satelliter till och har ytterligare 7 i produktion vid anläggningen i Glasgow. Företaget är specialiserat på småsatellitteknologi och -tjänster som möjliggör för företag, myndigheter och utbildningsväsende att få tillgång till högkvalitativa data i realtid från rymden. Dessa data är viktiga för att förbättra vår livskvalitet på jorden och kan användas i ett brett spektrum av applikationer såsom väderprognoser, precisionsjordbruk och miljöövervakning.

Besöket satte ljuset på UK Space Agencys strävan att bli en global ledare inom rymdindustrin, marknadsföring av IT, matematik och ingenjörsvetenskaper samt utveckling av nationella förmågor, såsom de stundande raketuppskjutningarna från Skottland som gör det möjligt för Storbritannien att erbjuda tjänster genom hela värdekedjan för småsatelliter.

Dr Graham Turnock, VD för UK Space Agency säger, "Med allt från rymdbaserad jordobservation och dataanalys till satellitdesign och tillverkning i världsklass, har Skottland en nyckelroll för Storbritanniens ambitioner i rymden. Tack vare vetenskaplig och teknisk kompetens och sitt geografiska läge är Skottland kärnan i våra planer på att skjuta upp satelliter i omloppsbana från hemmaplan under 2022. Vi är stolta över att den skotska rymdsektorn växer snabbt och skapar högkvalificerade jobb som driver ekonomisk tillväxt. Jag är glad att Hennes Majestät Drottningen och Hennes Majestät Prinsessan har valt att besöka rymdföretag idag, och jag hoppas att de kommer att glädjas lika mycket som jag av denna extraordinära framgångshistoria för Skottland."

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aac-clyde.space eller kontakta:
VD Luis Gomes [email protected]
CFO Mats Thideman, [email protected], mobil +46 70 556 09 73

OM AAC CLYDE SPACE
AAC Clyde Space är specialiserade på småsatellitteknologi och -tjänster som gör det möjligt för företag, myndigheter och utbildningsorganisationer att i nära realtid få tillgång till högkvalitativa data från rymden. Koncernens växande förmågor finns inom tre områden:

Space Data as a Service - levererar data från rymden direkt till kunder
Rymdmissioner - nyckelfärdiga lösningar som ger kunder möjlighet att effektivisera sina rymdmissioner
Rymdprodukter och komponenter - ett komplett utbud av standardsystem och skräddarsydda delsystem, komponenter och sensorer

AAC Clyde Space avser att bli världsledande inom kommersiella småsatelliter och rymdbaserade tjänster genom att fortsätta att utveckla sin teknologi för att hantera globala utmaningar och förbättra vårt liv på jorden.

Koncernens verksamhet bedrivs huvudsakligen i Sverige, Storbritannien, Nederländerna och USA, med partnernätverk i Japan och Sydkorea.

AAC Clyde Spaces aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB, e-post [email protected], telefon 08-463 83 00, är bolagets Certified Adviser. Aktien är även upptagen för handel på amerikanska OTCQX-marknaden under symbolen ACCMF.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73