ÅAC Microtecs dotterbolag Clyde Space certifierade enligt ISO 9001:2015

ÅAC:s dotterbolag Clyde Space kvalitetssystem för design och tillverkning av satellitplattformar och subsystem har certifierats enligt ISO 9001:2015

Bolagets kvalitetssystem är ett resultat av omfattande erfarenhet från design och tillverkning av subsystem till småsatelliter. Clyde följer ett strikt kvalitetsstyrningssystem i hela sin verksamhet. Den tekniska granskningsprocessen säkerställs genom en "peer review"-process (referensgranskning) av alla nya hårdvaru- och mjukvaruutvecklingar vid projektens milstolpar. Dessutom är produktions- och testlokalerna fullt ESD- kontrollerade och strikt övervakade, vidare är produktions- och testpersonalen utbildade enligt ESA-standard. Kvalitetssystemet har bevisats framgångsrikt genom ett flertal framgångsrika rymduppdrag utan rapporterade misslyckanden.

- Certifieringen är ett intyg på att vi har bra processer på plats för att möta och försöka överträffa våra kunders förväntningar, säger Alfonso Barreiro, CEO.

ISO 9001:2015-certifieringen är utfärdad av BSI UK, som genomfört en oberoende, tredjepartsrevision av kvalitetssystemet för design och tillverkning av satellit plattformar och subsystem. Clyde Space har tidigare certifierats enligt ISO9001:2008.

2018-04-09

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73