ÅAC Microtec vinner order om 5,2 MSEK

ÅAC vinner order på ett kraftdelsystem för en helt ny rymdapplikation. Kraftdelsystemet ska levereras under 2019 och ordervärdet uppgår till ca 5,2 MSEK.

Ordern kommer från ett start-up företag i Fjärran Östern som ska använda kraftdelsystemet i en rymdfarkost som ska utgöra grunden för en ny rymdapplikation. Rymdfarkosten planeras att skjutas upp i slutet av 2019. Blir projektet framgångsrikt kommer det sannolikt att leda till regelbundna leveranser av kraftdelsystem till kunden. Den applikation kunden utvecklar är banbrytande och syftar till att skapa en ny typ av regelbunden rymdmission.

- Detta är en viktig order för ÅAC och våra kraftdelsystem. Vi är oerhört glada över att vara delaktiga i detta rymdprogram och hoppas att det ska leda till fler order över tiden. Vi är också glada över att vår teknologi har valts till detta mycket utmanande och banbrytande projekt, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP Business Development.

ÅAC:s portfölj av kraftdelsystem innehåller några av marknadens mest mångsidiga och avancerade produkter. Delsystemen tillgodoser behoven på cubesat- och nanosatmarknaderna samt större rymdfarkoster som verkar i LEO (low earth orbit). För mer information om ÅAC:s kraftdelsystem, vänligen gå till: http://aacmicrotec.com/products/#powersubsystem

2018-08-31

FÖR MER INFORMATION:
Besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

Alfonso Barreiro, VD, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 31 augusti 2018 kl. 13:00 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter. 

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73