ÅAC Microtec vinner order från York om 8,6 MSEK

ÅAC har säkrat ett licensavtal med York Space Systems avseende kraftsystem till deras S-CLASS satellitplattform. Totalt ordervärde över 5 år är cirka 8,6 MSEK och inkluderar utveckling samt licensavgift och royalties som ger York rätten att tillverka kraftsystemet.

Avtalet innebär att ÅAC ökar antalet produkter som kommer att levereras till York. ÅAC har sedan tidigare avtal på att leverera Sirius produkter, dvs omborddator (OBC) och massminne (TCM), och nu även kraftsystemet till Yorks S-CLASS satellitplattform. Satellitplattformen minskar tillverkningskostnaden substantiellt samtidigt som den är en av de mest kapabla standardiserade plattformen i segmentet. Satellitplattformen är designad för masstillverkning och avsedd för konstellationer och stöder ett brett utbud av tillämpningar såsom till exempel jordobservation, väder och kommunikation.

- Vi är glada att få möjligheten att få vara med och slutföra Yorks arbete med satellitplattformen. Vi kommer arbeta intensivt med att säkerställa att kraftsystemet är effektivt och pålitligt samtidigt som det ska vara kostnadseffektivt och kunna stödja ett brett utbud av tillämpningar, säger Alfonso Barreiro, CEO ÅAC Microtec.

- S-CLASS plattformen går nu till nästa fas med en planerad uppskjutning den 15 november 2018. Vi är glada att utöka vårt samarbete med ÅAC Microtec till att nu omfatta två kritiska system till vår S-CLASS plattform, kraft- och datahanteringssystem, säger Dirk Wallinger, CEO York Space Systems.

2017-12-20

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 20 december 2017 kl. 08:30 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning. ÅAC marknadsför även hela satelliter i konsortier med andra specialiserade leverantörer. Fokus ligger på mikrosatelliter (satellitvikt <150 kg). ÅAC:s tekniska kompetens finns inom avancerad och robust, feltolerant mikroelektronik för kritiska tillämpningar.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.

OM YORK SPACE SYSTEMS
York Space Systems är ett innovativt amerikanskt rymdbolag som specialiserat sig på små och medelstora rymdfarkoster., baserat i Denver, CO. Företaget går nu in i produktionsfasen på sin S-CLASS plattform vars design minskar tillverkningskostnaden substantiellt. S-CLASS plattformen är en 3-axligt stabiliserad rymdfarkost som kan bära 85 kg nyttolast med upp till 100 W medeleffekt, 1 400 W maxeffekt (standardutförande) eller 3 000 W maxeffekt (uppgraderat utförande) med en veckas leveranstid från lager.

För mer information, http://www.YorkSpaceSystems.com


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73