ÅAC Microtec vinner order från Eutelsat

AAC Clyde Space, Europas ledande småsatellitbolag, har vunnit en order från den ledande satellitoperatören Eutelsat för leverans och uppskjutning av två IoT-satelliter i storleken 6U.

Satelliterna utvecklas, tillverkas och görs klara för uppskjutning på AAC Clyde Space i Glasgow. Nyttolasten, som baseras på en sofistikerad programvarudefinierad radio (SDR), kommer att utvecklas internt av AAC Clyde Space. AAC Clyde Space's satelliter kommer också för första gången att utrustas med framdrivningssystem.

Satelliterna är planerade att skjutas upp till "Low Earth Orbit" (LEO) under första kvartalet 2021 och kommer tillsammans med två andra satelliter att leverera rymdmissionens första kommersiella tjänster. Kontraktsvärdet uppgår till 2 miljoner euro (cirka 21,4 MSEK) upp till potentiellt 5 miljoner euro (cirka 53,5 MSEK) beroende på valda optioner och tjänster. Om det visar sig att rymdmissionen är framgångsrik, planerar Eutelsat att bygga ut missionen till en heltäckande kommersiell IoT-konstellation om 25 satelliter fram till 2022. Konstellationen kommer att erbjuda global täckning för IoT, vilket möjliggör överföring av data oavsett position.

Luis Gomes, VD för AAC Clyde Space kommenterade: "I en tid när IoT driver tillväxten i satellitindustrin har vi integrerat våra mycket miniatyriserade satellitplattformar med en kraftfull IoT-nyttolast för att skapa en unik produkt som kan tillverkas i stort antal och till låg kostnad, och samtidigt erbjuda en ypperlig prestanda. Att vi vinner detta kontrakt visar på det förtroende en stor operatör har för AAC Clyde Space's teknik och förmåga att leverera komplexa satelliter redo att tas i drift för framtida konstellationer. Vi är stolta över att Eutelsat valt AAC Clyde Space och ser fram emot att leverera dessa satelliter och stödja Eutelsats planer på en framtida IoT-konstellation."

Eutelsat Communications är en av världens ledande satellitoperatörer med en global flotta av satelliter och markbaserad anläggning. Den franska koncernen levererar över 7 000 kanaler, som drivs av de största tv-koncernerna, till en publik på en miljard TV-tittare utrustade för satellitmottagning eller anslutna till marknät.

2019-09-24

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aac-clyde.space eller kontakta:
VD Luis Gomes [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 24 september 2019 kl. 09:00 CET.

OM AAC Clyde Space
AAC Clyde Space-gruppen Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. AAC Clyde Spaces oöverträffade "flight heritage" och helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner.

ÅAC Microtecs aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB, e-post [email protected], telefon 08-463 83 00, är bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73