ÅAC Microtec vinner en bindande order på avionik och kraftdelsystem från Space Systems Engineering

ÅAC har vunnit en bindande order från Space Systems Engineering Ukraine (SSE) för leverans av avionik och kraftdelsystem till deras "In-Orbit-Demonstration" uppdrag. Ordern ska kompletteras med ett slutgiltigt avtal där viss konfiguration av delsystemen specificeras. Ordervärdet är cirka 10,3 MSEK och leveranser påbörjas tredje kvartalet 2018 avslutas andra kvartalet 2019.

Delsystemen från ÅAC kommer att användas för att utveckla en ny satellitplattform vars syfte är att demonstrera funktionen av en avancerad ny optisk kamera (VNIR) i rymden. Vid en lyckad demonstration av kameran avser SSE att bygga och skjuta upp en konstellation av satelliter som bygger på samma design. Kommande konstellation avser att leverera en pålitlig bildtjänst till SSE:s kunder.

- Vi är alltid glada över att designen av nya satellitplattformar baseras på våra delsystem då det ger stora fördelar med uppföljningsorder. Detta gäller i synnerhet för SSE som avser att utveckla en ny konstellation, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP of Business Development ÅAC.

- Detta är det första betydande internationella avtalet som SSE ingår. Det är ett litet steg för företaget, men ett stort steg för rymdverksamheten i Ukraina. Jag önskar teamet lycka till. Det här är ett perfekt exempel på internationellt samarbete inom satellitutveckling mellan Sverige och Ukraina. Vi är glada att börja arbeta med ÅAC Microtec och på så sätt hjälpa till med att integrera Ukraina i europeisk rymdverksamhet, säger Max Polyakov, General partner Noosphere Venture Partners, investerare i Space Systems Engineering.

- Max Polyakov fortsätter: Satelliten som produceras av SSE kommer sannolikt att skjutas upp med en Firefly-raket under tredje kvartalet 2019.

2018-05-31

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 31 maj 2018 kl. 08:30 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73