ÅAC Microtec utökar affärsrelationen med York genom att leverera batterier

ÅAC har utökat affärsrelationen med York Space Systems genom en order för att leverera batterier till Yorks S-CLASS satellitplattform. Leveransen inkluderar tekniskt stöd och leverans av ett batterisubsystem. Den första ordern, som har ett begränsat värde, är av strategisk betydelse eftersom detta är ytterligare ett delsystem till S-CLASS satelliten.

Ordern utökar antalet delsystem som ÅAC kommer att leverera till York och är ytterligare en milstolpe i relationen mellan bolagen. Batteriet som kommer att levereras till York är en avancerad och pålitlig produkt som har genomgått omfattande tester och har "flight heritage". Detta ligger helt i linje med S-Class-plattformens filosofi, vilken är ett pålitligt alternativ till rymdindustrin samtidigt som betydande kostnadsbesparingar uppnås jämfört med liknande plattformar som för närvarande finns tillgängliga.

- Det här är ytterligare en förtroendeförklaring från York-teamet som uppskattar kvaliteten och den tekniska excellensen i vårt produktutbud, liksom det nära samarbetet mellan våra team som syftar till att stödja Yorks krav på leveranser och tekniska krav bådetill befintliga kunder av plattformen och, ännu viktigare, för att öka framtida försäljning. York fortsätter att utvecklas med kunder både på de kommersiella och offentliga marknaderna och vi är glada över att vara en värdefull partner, säger Brent Abbot, VD för ÅAC Microtec Inc.

- Det här är ytterligare ett kritiskt delsystem till vår S-CLASS plattform som fortsätter att utvecklas snabbt mot uppskjutning. Vår relation och det tekniska samarbetet med ÅAC har varit mycket värdefullt och det gör det möjligt för oss att fokusera på integration, försäljning och drift av plattformen, säger Dirk Wallinger, VD York Space Systems.

ÅAC totala leverans till Yorks S-CLASS satellit omfattar nu:

  • Sirius produkterna (omborddator och massminne)
  • Design och produktion av flygenhet för kraftsystemet
  • Tekniskt stöd och leverans av ett batterisubsystem 2018

2018-04-12

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 12 april 2018 kl. 08:30 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.

OM YORK SPACE SYSTEMS
York Space Systems grundades för att radikalt förbättra rymdfarkosternas prisbild och tillförlitlighet, samt förändra och möjliggöra nästa generations rymduppdragsverksamhet över hela världen. Idag är York ett av de mest innovativa rymdbolagen, som specialiserar sig i både på end-to-end kundlösningar och på tillverkning av satellitplattformar i Denver. Yorks S-CLASS plattform är en standardiserad 3-axligt stabiliserad rymdfarkost som kan bära 85 kg nyttolast med upp till 100 W medeleffekt (OAP) och 3 000 W maxeffekt (uppgraderat kraftsystem), samtidigt som tillverkningskostnaden reduceras substantiellt. S-CLASS-rymdfarkosten är fullt kompatibel med alla typer av uppskjutningsalternativ, inklusive mark- och luftbaserade, samt alla markstationer. Utrustas satelliten med Yorks molnbaserade missions- och driftstjänster är en ultralågkostnadslösning tillgänglig för nästa generations datainsamlings- och analysföretag.

Mer information finns på http://www.YorkSpaceSystems.com


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73