ÅAC Microtec siktar på notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad

Rymdbolaget ÅAC Microtec har beslutat att inleda förberedelser för att ansöka om att flytta aktiens listning till huvudmarknaden på Nasdaq Stockholm. Det första steget blir att ansöka om en notering på Nasdaq First North Premier.

- AAC Clyde siktar på att ta en ledande position på den snabbt växande marknaden för småsatelliter. En notering på First North Premier med huvudmarknaden som nästa mål, ställer högre krav på oss och underlättar ett ökat institutionellt ägande, vilket matchar våra långsiktiga ambitioner både strategiskt och finansiellt, säger styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz.

De ytterligare krav som ställs på bolag vars aktier listas på Nasdaq First North Premier inkluderar bland annat redovisning enligt IFRS och tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning, och förbereder bolaget för en notering på huvudmarknaden. ÅAC avser att uppfylla kraven för en notering på First North Premier under slutet av första kvartalet 2019.

ÅAC Microtecs aktier noterades på Nasdaq First North Stockholm i december 2016. Sedan dess har bolaget vuxit väsentligt, bland annat genom förvärvet av brittiska småsatellitföretaget Clyde Space.

2018-10-23

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73