ÅAC Microtec i samarbete med Ball Aerospace kring småsatelliter

ÅAC Microtec AB ÅAC och Ball Aerospace har tecknat ett Memorandum of Understanding (MOU) om att samarbeta kring nya möjligheter på marknaden för småsatelliter. Samarbetet syftar till att dra fördel av företagens respektive kompetens och unika erbjudanden för att möta efterfrågan på bra lösningar till lägre kostnader på marknaden för små satelliter i USA och globalt.

- Jag är begeistrad över att få utforska möjligheterna på småsatellitmarknaden tillsammans med Ball Aerospace, en ledare på den amerikanska satellitmarknaden med imponerande rymdkompetens, flight heritage och långvariga kundrelationer på flera marknader, säger AAC Microtec North America Incs VD Brent Abbott. Ett samarbete med Ball Aerospace hjälper oss att bygga ett erfaret team med kompletterande erbjudanden i USA och globalt.

- Många kunder strävar i ökande grad efter att förbättra befintliga och planerade rymdsystem med mindre satelliter till lägre kostnad, säger Debra Facktor, vice president and general manager, Strategic Operations, Ball Aerospace. Även om kunderna satsar på småsatelliter vill de inte förlora i förmåga - med den sammanlagda kompetensen hos Ball Aerospace och AAC kan vi tillgodose dessa kundbehov.

AAC Clyde och Ball Aerospace kompletterar varandra inom området för små satelliter. AAC Clyde erbjuder satelliter från 1 till 50 kg och med sin skalbara Bal Configurable Platform (BCP) satellitplattform erbjuder Ball Aerospace satelliter i ett stort antal storlekar och vikter. Båda företagen erbjuder också unika komponenter för rymdfarkoster och Ball är erkänt för att hålla världsklass i nyttolaster och missionskompetens.

Syftet med detta MOU är att utan tidsbegränsning kunna föra diskussioner kring olika områden för att utforska möjligheter på marknaden.

Ball Aerospace är en pionjär inom upptäckter som möjliggör för kunder att leverera över förväntan och skydda det som är mest viktigt. Ball Aerospace skapar innovativa rymdlösningar, möjliggör mer korrekta väderprognoser, gör insiktsfulla observationer av vår planet, levererar beslutsdata och information, och ser till att de som försvarar vår frihet fortsätter modigt och återvänder hem säkert.

Ball Aerospace är ett företag inom Ball Corporation, en leverantör av innovativa, hållbara förpackningslösningar för kunder inom dryck, personlig hygien och hushållsprodukter samt flyg och andra teknologier och tjänster främst för den amerikanska regeringen. Ball Corporation och dess dotterbolag sysselsätter 17 500 personer världen över och rapporterade 2017 en nettoomsättning på 11 miljarder dollar. För mer information, besök www.ball.com eller kontakta oss på Facebook eller Twitter.

2018-11-20

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:
VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73