ÅAC Microtec har tilldelats anslag om 170 kGBP

ÅAC har tilldelats ett anslag (" SMART Research and Development Grant") från Scottish Enterprise för att vidareutveckla markstationstjänsterna i Glasgow, en tjänst som utgör en viktig del av koncernens erbjudande "satellite-as-a-service". Anslaget uppgår till 170 kGBP (ca 2 MSEK) under 12 månader.

AAC Clyde har utvecklat erbjudandet "satellite-as-a-service" för företag som vill skapa kommersiella tjänster kring satellitdata. Tjänsten gör det möjligt för företagen att fokusera på sina tjänster genom att AAC Clyde har helhetsansvaret från tillverkning till drift av kundens satellit samt leverans av data från rymden.

Anslaget innebär att AAC Clyde förbättrar och utökar tjänsteutbudet vid sin markstation i Glasgow med bland annat automatiserad satellitspårning och förbättrad kommunikation. Det kommer att ge kunderna tillförlitlig tillgång i realtid till satelliter och genererad data.

- Markstationen är en integrerad del av vårt "satellite-as-a-service" erbjudande som riktar sig till konstellationer av småsatelliter. Det är en marknad som förväntas växa snabbt de närmaste åren, säger Alfonso Barreiro, CEO.

Markstationen invigdes i augusti 2017 och finns i ÅAC:s dotterbolag Clyde Space lokaler.

2018-11-14

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected] 

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission,
telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73