AAC Clyde Space vinner order värd 340 000 GBP för solpaneler till "Orbital Manoeuvering Vehicle"

2020-06-04 AAC Clyde Space AB (publ)
AAC Clyde Space har valts ut för att utveckla en solpanel till Moogs nya Small Launch Orbital Manoeuvering Vehicle (SL-OMV), en rymdfarkost som transporterar och placerar kubsatelliter i deras slutgiltiga omloppsbana. Ordervärdet är 340 000 GBP (ca 4,0 MSEK), leverans planeras under Q1 2021.

Moog ska leverera Small Launch Orbital Manoeuvering Vehicle (SL-OMV) till Lockheed Martin som en del av Storbritanniens rymdprogram med stöd från den brittiska rymdstyrelsen. Den lätta rymdfarkosten som har ett eget framdrivningssystem är avsedd för bärraketer som skjuter upp småsatelliter.

"Vi är mycket glada över att Moog har valt oss för att utveckla och tillverka solpanelen för deras del av Storbritanniens rymdprogram. SL-OMV kommer att bli en "game changer" för småsatelliter som gör det möjligt för de kommande brittiska bärraketerna att distribuera de komplexa megakonstellationer som AAC Clyde Space och andra håller på att utveckla just nu", säger AAC Clyde Space VD Luis Gomes.

AAC Clyde Space ska utveckla, kvalificera och leverera den första flygmodellen av solpanelen under Q1 2021 och förväntar sig att den kommer att följas av fler order.

Det amerikanska företaget Moog designar och tillverkar komponenter och system för satelliter och bärraketer. Det har varit aktivt i rymdindustrin i mer än 60 år och erbjuder en serie rymdfarkoster.

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aac-clyde.space eller kontakta:
VD Luis Gomes [email protected]
CFO Mats Thideman, [email protected], mobil +46 70 556 09 73

OM AAC CLYDE SPACE
AAC Clyde Space-gruppen erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. AAC Clyde Spaces oöverträffade "flight heritage" och helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner.

AAC Clyde Spaces aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB, e-post [email protected], telefon 08-463 83 00, är bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73