AAC Clyde Space vidtar åtgärder för att minska effekter av Corona

2020-03-17 AAC Clyde Space AB (publ)

Den senaste utvecklingen av pandemin orsakad av det nya coronaviruset har fört in oss alla på okänt territorium. Vi står inför en konstant föränderlig situation som påverkar inte bara våra länder utan också våra globala kunder och leverantörer. Jag skulle vilja dela med mig av hur vi på AAC Clyde Space under de kommande veckorna planerar att leverera våra produkter och tjänster, och vilka förändringar i den dagliga verksamheten vi gör. Åtgärderna syftar till att säkerställa att vi kan fortsätta vår verksamhet så nära det normala som möjligt.

Vi har under de senaste veckorna nogsamt följt råden från WHO och de nationella hälsomyndigheterna i Sverige och Storbritannien. Vi har utvecklat en intern plan för att hantera effekterna av utbrottet på vår verksamhet och vår personal. När situationen under den senaste veckan tog en ny vändning uppdaterade vi planen och införde nya riktlinjer och arbetssätt. Den nya policyn och praxis gick live fredag den 13:e och omfattar några viktiga aspekter i vårt dagliga arbete.

Våra anläggningar är fortsatt öppna, men vi distansarbetar så mycket som är praktiskt möjligt. Personal som kan arbeta effektivt hemifrån uppmanas att göra det. Detta gäller för ca 70 procent av våra medarbetare, medan resterande är involverade i den tillverkning som fortsätter som vanligt vid våra anläggningar.

Vi har på kort sikt infört reseförbud för att minska risken för smitta och motverka att vi blir strandade på grund av gränsstängningar eller karantäner. Vi har sedan tidigare ställt in vårt deltagande på mässan Space Symposium och kommer inte heller att delta i andra konferenser eller mässor under de kommande två månaderna. Även om vi verkligen tycker om att ta emot kunder, affärspartners och andra besökare i våra anläggningar, ber vi de närmaste veckorna att vi träffas digitalt snarare än personligen.

Slutligen arbetar vi med våra leverantörer för att säkra de leveranser vi behöver för att kunna leverera nuvarande och framtida order. Ledningsgruppen upprätthåller löpande vår interna Business Continuity Plan för att säkerställa att vi levererar de produkter och tjänster som våra kunder förväntar sig i tid.

Det är utmanande tider och vi arbetar för att minimera störningar i vår verksamhet. Vi fortsätter att nära följa situationen och kommer att ge uppdateringar under de närmaste veckorna. Verksamheten förblir öppen, och åtminstone för tillfället är det "business as usual" om än med några anpassningar i sättet vi arbetar på.

AAC Clyde Space fortsätter att fungera som normalt under våra ordinarie kontorstider från 08:30 till 17:00, i Sverige och Storbritannien. Om du har några frågor i detta skede, tveka inte att ta kontakt. Våra kontaktuppgifter finns här https://www.aac-clyde.space/contact-us

Vänliga hälsningar,
Luis Gomes
VD

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aac-clyde.space eller kontakta:
VD Luis Gomes [email protected]
CFO Mats Thideman, [email protected], mobil +46 70 556 09 73

OM AAC CLYDE SPACE
AAC Clyde Space-gruppen erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. AAC Clyde Spaces oöverträffade "flight heritage" och helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner.

AAC Clyde Spaces aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB, e-post [email protected], telefon 08-463 83 00, är bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73