Susanne Søeborg ny Country Manager för Key2Compliance i Danmark

Medicinteknik- och läkemedelskonsulterna Key2Compliance har sedan en dryg månad öppnat ett kontor i Danmark. Nu har den danska verksamheten fått en Country Manager.
– Jag ser fram emot att hjälpa danska företag att få ut sina produkter på marknaden, säger Susanne Søeborg.

Susanne Søeborg har lång erfarenhet från medtechsektorn. Hon har en mastersexamen i biologi och kommer närmast från en tjänst på Radiometer Medical.

– De senaste fjorton åren har jag arbetat med försäljning och support inom in vitro-utrustning. Så jag kommer från verksamheter som själva har utvecklat och producerat utrustning. Dessutom har jag arbetat med försäljning mot sjukhus – så jag känner till det där med kvalitet, samtidigt som jag vet mycket om den kommersiella delen.

– Dessutom har jag varit ute och undervisat läkare och sjuksköterskor på sjukhusen. Sjukhusväsendet har stort behov av innovativa lösningar som kan ge en säkrare vård för patienterna, men som också kan göra arbetet lättare för personalen, tillägger hon.

Key2Compliance har som ambition att växa avsevärt på den danska marknaden. Planen är att fortsätta rekrytera danska konsulter inom Medtech och Pharma, med speciellt fokus på Quality Assurance och Regulatory Affairs. Sedan tidigare har man ett nära samarbete med den erfarna konsulten Per H Damgaard, som sedan den danska etableringen har knutits ännu närmare verksamheten.

Susanne Søeborg ser stora möjligheter för tillväxt i Danmark.

– Danmark är ledande i forskning och utveckling inom sjuk- och hälsovård. Det finns ett stort fokus på de frågorna. Och där det finns ett fokus, finns det ett behov. Kraven på pharma- och medtechföretagen har blivit och kommer att bli strängare. Det blir svårare för företagen att lösa de regulatoriska utmaningar de ställs inför. De kommer att behöva hjälp med den komplexiteten.

Key2Compliance VD, Jan Hellqvist, delar hennes analys av den danska marknaden och ser optimistiskt på framtiden.

– Susannes erfarenhet, driv och kunskap kommer att göra stor skillnad. Jag ser fram emot att stötta henne i arbetet med att driva våra frågor, rekrytera personal och expandera vår verksamhet i Danmark. De kommande åren kommer att bli spännande och händelserika, säger han.

Key2Compliance arbetar mot medical device-bolag, bolag inom in vitro-diagnostik och läkemedelsbolag inom sex affärsområden:

• Medical device QA
• Regulatory Affairs
• Biologiska utvärderingar & Toxikologi
• Klinisk utveckling
• Pharma QA
• Utbildningar och kurser

Key2Compliance grundades på 90-talet av Anna Lundén och Lars-Eric Ellow. Symbioteq, som köpte Key2Compliance förra året, grundades vid samma tid av Tomas Camnell. Anna och Tomas finns fortfarande kvar i bolaget.

Mer information finns på www.key2compliance.com.
Bifogat finns även press releaser på svenska, danska och engelska i pdf-format. 

För ytterligare information, kontakta vänligen:
Jan Hellqvist, VD
+46705612519
[email protected]

Key2Compliance focuses on helping companies in the medical device and pharmaceutical industry. We are a full-service partner that offers complete solutions in all aspects of our customers' needs, including but not limited to training in regulations, consultation, and compliance.


Om Key2Compliance

Prenumerera

Få löpande information från Key2Compliance via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat