Key2Compliance etablerar sig i Danmark

Medicinteknik och läkemedels-konsulterna Key2Compliance expanderar nu för första gången utanför Sveriges gränser. Rekryteringen har redan startat för det danska kontoret i Köpenhamn.
- Vi har redan ett antal danska kunder och har genomfört en mängd kurser och utbildningar där. Det här var ett naturligt steg, säger VD Jan Hellqvist.

Key2Compliance har de senaste två åren utökat sin verksamhet kraftigt. Företaget har gått från tre till sex affärsområden, utökat personalstyrkan från 16 till drygt 50 anställda konsulter. Symbioteq AB köpte Key2Compliance AB för något år sedan och valde att byta namn på det operativa bolaget till Key2Compliance AB för hela verksamheten. Man har kontor i Stockholm, Göteborg och Lund.

- För att fortsätta den här tillväxten var det nödvändigt att ta steget över Öresund och etablera ett kontor i Köpenhamn. Vi har nu för första gången registrerat ett företag utanför Sveriges gränser, vilket känns oerhört spännande. Men det här är bara början på vår internationella resa, säger VD Jan Hellqvist.

Rekryteringen har redan börjat. Susanne Søeborg har redan anställts som Country Manager med ansvar för den danska affärsutvecklingen. Hon kommer närmast från en position som application specialist på Radiometer Medical. Sedan tidigare har hon lång erfarenhet från både medicinteknik, in vitro-diagnostik samt träning och utbildning.

- Jag vet att Key2Compliance är ett ytterst seriöst och drivet företag och jag är övertygad om att etableringen i Köpenhamn kommer att bli framgångsrik. Att få vara en del av den här resan i Danmark ska bli utmanande och roligt, säger Susanne Søeborg.

Dessutom knyts Per H Damgaard, som sedan flera år samarbetar med Key2Compliance, närmare verksamheten.

Planen är att fortsätta rekrytera danska konsulter inom Medtech och Pharma, med fokus på Quality Assurance och Regulatory Affairs i ett första steg, samt att använda befintliga svenska konsulter. Kontoret är beläget på Life Science-klustret Symbion i norra Köpenhamn.

- Framtiden är ljus, både för konsulttjänster och utbildningar inom Medtech och Pharma. Det finns nya regelverk att ta hänsyn till och ett stort behov av nya, innovativa produkter. Dessutom finns det ett växande antal startups inom både medicinteknik och pharma som befinner sig i pre-kliniskt eller tidigt kliniskt stadium, säger Jan Hellqvist.

Key2Compliance arbetar mot medical device-bolag, bolag inom in vitro-diagnostik och läkemedelsbolag inom sex affärsområden:

  • Medical Device QA
  • Regulatory Affairs
  • Biologiska utvärderingar & Toxikologi
  • Klinisk utveckling
  • Pharma QA
  • Utbildningar och kurser

Key2Compliance grundades på 90-talet av Anna Lundén och Lars-Eric Ellow. Symbioteq, som köpte Key2Compliance förra året, grundades vid samma tid av Tomas Camnell. Anna och Tomas finns fortfarande kvar i bolaget.

Mer information finns på www.key2compliance.com

För ytterligare information, kontakta vänligen:
Jan Hellqvist, VD
+46705612519
[email protected]

Jan Hellqvist, VD
+46705612519
[email protected]


Om Key2Compliance

Prenumerera

Få löpande information från Key2Compliance via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat