REGMAR

Bonzun AB (publ) Delårsrapport Q2 januari - mars 2023/2024

Bonzun AB (publ) - listat på Nasdaq First North Growth Market - släpper härmed delårsrapport  avseende januari till mars 2023/2024. 

Rapporten i sin helhet finns för digital nedladdning bl a på bolagets hemsida bonzun.com och investor.bonzun.com/finansiella-rapporter/

Moderbolaget

Andra kvartalet i sammandrag 2023/2024 Januari - mars 2024

Nettoomsättningen uppgick till 54 tkr  (773tkr).

EBIT-resultat uppgick till -1 179 tkr (-2 596 tkr).

Resultat före skatt uppgick till -6 259 tkr (-6 189 tkr).

Resultat per aktie uppgick till -0,05 SEK

Koncernen

Andra kvartalet i sammandrag 2023/2024 Januari - mars 2024

Nettoomsättningen uppgick till 63 tkr  (800 tkr).

EBIT-resultat uppgick till -2 838 (-4 506).

Resultat före skatt uppgick till -7 927 tkr (-8 115)

Resultat per aktie uppgick till -0,06 SEK

Finansiering

Bolaget har under kvartalet fortsatt att vidta åtgärder för att reducera löpande kostnader.

Bolaget får fortlöpande lån från de största aktieägarna för att stärka bolagets likviditet.

Under perioden har bolaget erhållit ytterligare 890 tkr från närstående.

Arbetet med att färdigställa programvaran som sålts till det holländska bolaget IdealofMeD / Wordapp BV fortsätter. En mindre försäljningsprovision genereras månadsvis.

Bonzun redovisade per den 31 mars 2024 ett eget kapital i koncernen om 10 733 tkr och i moderbolaget 2 144 tkr.

VD har ordet 2023/2024 Q2 - jan - mars 2024 - brutet räkenskapsår

Som en del i renodlingen av Bonzun AB för att bana väg för att etablera en ny verksamhet via ett omvänt förvärv, har Bonzun Evolve AB sålts Learning 2 Sleep L2S AB, vilket offentliggjordes i juli 2023. Learning 2 Sleep L2S AB betalade med aktier, vilket medförde att Bonzun blev en av huvudägarna i bolaget. En del av dessa aktier, närmare bestämt 186 691 363 vederlagsaktier, delades i december ut till Bonzuns aktieägare. Övriga vederlagsaktier behöll Bonzun och tanken var att sälja dessa för att reglera vissa utestående skulder och finansiera den löpande verksamheten. Den planen gick dessvärre om intet när Learning 2 Sleep L2S AB, efter att under en längre tid kämpat med bristande likviditet, i januari beslutade att lämna in en konkursansökan till Tingsrätten i Malmö. Den kortfristiga finansieringen av Bonzuns verksamhet har istället lösts med löpande inlåning från huvudägarna.

Bonzuns samarbete med det holländska bolaget Wordapp har under vintern intensifierats. Den funktionalitet som avtalats rörande appen Hairback har Bonzun levererat och appen marknadsförs nu i olika medier, bl.a. Dagens Industri, Aftonbladet och Expressen. Bonzun har ett provisionsavtal med Wordapp som löper under 2024 och som är kopplat till den försäljning Hairback genererar. Det ska därför bli intressant att se hur appen lyckas i marknaden med att åstadkomma nya affärer under kommande kvartal.

Bonzuns börsplats med cirka 5000 aktieägare har ett värde och styrelsen har som tidigare meddelats analyserat olika möjliga alternativ för att förvärva en ny verksamhet genom ett s.k. omvänt förvärv. Detta arbete har fortskridit under första kvartalet och i början av maj, efter rapportperiodens utgång, ingick Bonzun en avsiktsförklaring med majoritetsaktieägaren i fintechbolaget Reltime AS, enligt vilken Bonzun avser förvärva samtliga aktier i Reltime.

Reltime är ett B2B-teknikföretag som erbjuder en bred uppsättning av tjänster på en Web3-plattform. Web3 är det senaste protokollet inom internet och den digitala sfären som integrerar användningen av blockchain-baserad säkerhet, vilket säkerställer högsta integritet och säker datahantering. Plattformen gör det möjligt för B2B- och B2C-kunder att erbjuda tjänster, t.ex. SuperApp, mobil plånbok, P2P-betalningar, utlåning, lojalitets- och belöningsprogram, QR-kod, Swap & Bridge, decentraliserad börsplattform med mera. Reltime AS grundades i mars 2021 och omsatte under räkenskapsåret 2023 cirka 7 MSEK med ett resultat om cirka -4 MSEK. Bolaget har flera pågående pilotinstallationer som ska konverteras till fullbetalande kunder under 2024 och 2025, vilket bör leda till en betydande omsättningstillväxt. Styrelsen i Bonzun anser att Reltime AS har goda förutsättningar att utvecklas på ett bra sätt de kommande åren.

Som ett ytterligare steg i arbetet med att göra Bonzun redo för ett omvänt förvärv av Reltime AS, tecknade Bonzun efter rapportperiodens utgång ett avtal med Triega AB och ett konsortium av privatpersoner om försäljning av Bonzuns dotterbolag Bonzun Health Information AB. Försäljningen av Bonzun Health Information AB medför att koncernens lån och skulder minskas med ca 1 000 tkr.

För ytterligare information kontakta:

Håkan Johansson, tfVD
Tel: 070-478 31 49
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Bonzun AB (publ) är skyldig att offentliggöra enlig EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 maj  2024, klockan 08.00 CET.

 

Om Bonzun

Bonzuns aktie handlas under kortnamnet BONZUN på Nasdaq First North Growth

Market med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

För mer information, vänligen besökwww.bonzun.com


Om Bonzun

Bonzuns affärsidé är att tillgängliggöra evidensbaserad information med hjälp av digitala tjänster för att förebygga ohälsa och bidra till ökat välmående.

Webbplats
www.bonzun.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Bonzun via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn BONZUN ISIN-kod SE0017082506 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Håkan Johansson tf Vd [email protected] 070 478 31 49