REG

PaperTale och Sail Racing presenterar en unik spårbar sportkollektion

"Att ta ansvar för försörjningskedjan är det första steget mot hållbarhet," det menar Bilal Bhatti, VD och grundare av den blockkedjebaserade teknologin PaperTale. Möjligheten att spara produkter tas till en ny nivå när det svenska sportklädesföretaget Sail Racing lanserar en ny kollektion.

Sail Racing är ett svenskt varumärke som designar och konstruerar innovativ teknologisk utrustning för höghastighetssegling. Deras produkter skapas med mycket kärlek till varje detalj.

Det är också en utmaning att säkerställa att alla parter i produktionen hanteras etiskt rätt. "Vi letar alltid efter nya sätt att vara mer transparenta och att minska miljöpåverkan i värdekedjan", det menar Henrik Vikestam, chef för design och produktion. 

Samarbetet med PaperTale innebär att Vikestam kan vara säker på att alla leverantörer tar ansvar samtidigt som Sail Racings kunder vet vad de köper. En dag hoppas han att alla Sail Racings kläder kan vara helt spårbara.

Radikal transparens

Alla plagg i kollektionen kommer med en unik, spårbar NFC-tagg. Genom PaperTales app, har kunder full insyn i alla steg i leverantörskedjan: från bönderna som odlar bomullen till hantverksmännen- och kvinnorna som syr kläderna.

Bhatti förklarar att PaperTales teknologi skapar kontroller för att säkerställa att alla anställda får rätt betalt:

"Denna teknologin är en game-changer eftersom den avslöjar sanningen bakom varje produkt. Det innebär att vi kan tillförse verifierad information om de sociala aspekterna av tillverkningsprocessen och inte bara information om plaggens komponenter".

Sanningen finns i detaljerna

Bhatti menar att han inte är rädd för att välja den svåra vägen. "En modeartikel är en komplex produkt. Det är därför äkta transparens kräver mycket tålamod. Med dessa komplexiteter i åtanke har vi skapat ett system som automatiskt beräknar och verifierar alla steg i processen".

PaperTales teknologi är Bhattis sätt att stödja både varumärken och fabriker som är villiga att investera i deras hållbarhetsarbete. "Alla våra ansträngningar blir meningsfulla när jag ser en konsuments reaktion efter att ha skannat PaperTales tagg och uppskattar den nya nivån av transparens. PaperTale tillhandahåller bevis till konsumenterna och skiljer varumärket från de som gör falska och tomma påståenden," menar Bhatti och fortsätter:

"Sanningen finns i detaljerna och att ta ansvar för hela försörjningskedjan är det första steget mot hållbarhet."

FAKTA Kollektionen:

Denna unika kollektionen ar nu tillganglig online pa Sail Racings hemsida:

https://sailracing.com/se/searchresults?pagesize=20&searchstring=papertale 

Hur det fungerar:

PaperTale använder enbart vetenskapsbaserad kunskap och omfattande forskning för att visa hela sanningen bakom varje plagg som produceras. Klädesplagg är ofta gjorda med flera material och kommer från flera källor. PaperTales teknologi visar komplexiteten bakom försörjningskedjan, där varje transaktion som sker i processen av att producera ett plagg får en tidstämpel och ett unik ID i det offentliga blockkedjenätverket. Därmed möjliggörs det för kunden, med hjälp av PaperTales app, att få full inblick i hållbarheten och de sociala aspekterna av varje klädesplagg som produceras.

Se hur det fungerar:

https://www.youtube.com/watch?v=ry0Y5_M30FM 

Kontaktinformation:

Sail Racing

Henric Vikestam

Chef av design och produktion

SAIL RACING INT AB www.sailracing.com
Tel: +46-708-930007[email protected]

 

PaperTale
Bilal Bhatti - Grundare/VD
PaperTale (publ) AB www.papertale.org 

Tel: +46 76 80 100 68 [email protected]  

Om PaperTale AB (publ)

Huvudkontoret i Malmö, Sverige, PaperTale AB (publ) erbjuder en blockkedjebaserad teknologi. För närvarande erbjuds plattformen till modemärken men kommer vara tillgänglig för andra konsumentvaruindustrier också. Syftet med tekniken är att ge konsumenten radikal transparens och utveckla incitamentsbaserade innovativa lösningar för varumärken och fabriker.

 

PaperTale AB (publ) har sitt huvudkontor i Malmö och har utvecklat en blockchain-baserad plattform som för närvarande erbjuds inom modeindustrin, men på sikt kommer även andra konsumentprodukter och industrier kunna implementera tekniken. Syftet med plattformen är att skapa radikal transparens för konsumenten samt utveckla incitamentsbaserade innovativa lösningar för varumärken och producenter. Sedan starten 2019 har PaperTale's koncept fått ett brett erkännande från akademiker, media och modebranschen. PaperTale vill bygga en ärligare framtid och första steget är att genom full transparens och spårbarhet reparera den trasiga leveranskedjemodell som allt som oftast råder världen över.

Bifogade filer

PaperTale-och-Sail.png

Om PaperTale

Prenumerera

Få löpande information från PaperTale via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat