REGMAR

En ny viktig investerare investerar 300 000 USD i Zanrec AB - ett dotterbolag till MTI Investment SE

Idag, fredagen den 3 december 2021, kom Claus Jørgensen (medgrundare av Netcompany Group A/S) i ett samarbete med Yardhouse Capital Group överens om att investera 300 000 USD i Zanrec AB, pre-money värderingen är 2 miljoner USD. Zanrec AB är holdingbolaget för Zanrec Plastics Company Limited - det ledande avfallshanteringsföretaget på turistön Zanzibar, Tanzania. Investeringen kommer att användas för att införskaffa nya fordon och förbättra avfallsanläggningen.

Zanrec är ett privatägt avfallshanteringsföretag som grundades 2009 och har en erfaren ledningsgrupp, strömlinjeformad verksamhet och är redo för framtida expansion. Zanrec kompletterar Zanzibars regerings avfallsinsamling genom att i första hand samla in organiskt avfall från Zanzibars hotell. Zanrec lägger stor vikt vid avfallsminskning och utbildning och har byggt en samhällsdriven avfallshanteringsorganisation i åtta byar, som involverar och utbildar tusentals människor.

Investeraren Claus Jørgensen, via sitt Holdingsselskabet Claus Jørgensen II ApS, gick med på att investera 300 000 USD för 179 641 aktier motsvarande en ägarandel på 12,9 % i Zanrec AB, Sverige. Pre-money värderingen är 2 miljoner USD och MTI:s aktieinnehav i Zanrec AB före transaktionen var 70,1% och efter transaktionen 61%.

Zanrec har en marknadsandel på cirka 20 % av hotellen på Zanzibar, och genom att samla in cirka 4 000 ton avfall per år - avfall som annars skulle dumpas till sjöss eller i skogen - gör Zanrec en positiv inverkan på miljön, och även skapar många jobb. Med Zanrec som avfallshanteringsleverantör garanteras hotell och turister en ansvarsfull avfallshantering.

Pontus Engström - VD för MTI Investment SE säger: "Vi har arbetat hårt under de senaste åren för att göra Zanrec framgångsrikt och lönsamt, med ett starkare team, bättre lastbilar och bättre styrning. Som ett avfallshanteringsföretag i Östafrika är det ganska unikt positionerat som ett av få framgångsrika och lönsamma avfallshanteringsföretag. Vi är naturligtvis glada över att se ytterligare en erfaren investerare som ansluter sig till våra ansträngningar på Zanzibar."

Martin Empacher - VD på Yardhouse säger: "Tillsammans med den betydande sociala och miljömässiga inverkan på lokalsamhällena, passar denna investering perfekt i den portfölj som Claus Jørgensen skapar och stödjer. Vi är glada över att samarbeta med MTI och DOB kring denna viktiga verksamhet."

Justin Madho - Verkställande direktör för Zanrec säger: "Med denna investering kan vi göra ytterligare investeringar i lastbilar och förbättringar av avfallsanläggningen för att bättre betjäna hotell och andra kunder på ön. Vi ser fram emot att arbeta med MTI, DOB och nu Yardhouse/Jørgensen kring expansionen av vår verksamhet."

Bas Jongtien, investment manager på DOB Equity, kommenterar: "Zanrec är den ledande aktören på Zanzibar inom detta viktiga segment och har ett starkt varumärke. De har ett attraktivt erbjudande om avfallstjänster för hotellsektorn på Zanzibar, bevisat genom dess förmåga att växa snabbt och lönsamt."

Om Claus Jørgensen

Claus Jørgensen är en av grundarna av Netcompany Group A/S (NETC), ett danskt börsnoterat IT-konsultföretag med huvudkontor i Köpenhamn, Danmark med ett börsvärde på cirka 35 miljarder DKK. Claus Jørgensen stöds i denna transaktion av Yardhouse Capital Group.

Om Yardhouse Capital Group

YardHouse Capital Group har två affärsområden, en kombination av ett globalt fokuserat family office baserat i Danmark (YardHouse Family Office) och en högspecialiserad global byrå (YardHouse Global Partners) fokuserad på tillväxtmarknader, nya tillväxtmarknader och globala hållbara investeringslösningar med partners i Asien, Afrika, Latinamerika, Europa och USA.

Om DOB Equity

DOB Equity är en holländsk familjeägd impact-fond som investerar i socialt ansvarsfulla företag inom olika sektorer i Östafrika. DOB Equity samarbetar med företag som kombinerar entreprenörskap med socialt ansvar. DOB Equity är en ledande impact investerare i regionen.

Om MTI Investment SE

MTI Investment SE är ett nordiskt investment- och bolagsbyggande företag som grundades 2014 av ett team med lång erfarenhet från tillväxtmarknader i syfte att investera i östafrikanska små och medelstora företag ("SMF") med hög värdeökningspotential. Bolaget är aktiva på den expansiva östafrikanska marknaden och genom att vara en långsiktig ägare och aktivt ägarskap hjälper MTI Investment dess portföljbolagen att växa snabbare och bli lönsammare. Bolaget investerar framför allt i innovativa och skalbara bolag som har potential till betydande positiv samhällspåverkan.

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 1550 och på mejl: [email protected].

För ytterligare information

Pontus Engström, VD, MTI Investment SE

[email protected]

+46 70 716 55 38

Denna information är sådan information som bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-12-03 kl. 11:35 CET.

Pontus Engström, VD, MTI Investment SE

[email protected]

+46 70 716 55 38

MTI Investment SE är ett nordiskt investment- och bolagsbyggande företag som grundades 2014 av ett team med lång erfarenhet från tillväxtmarknader i syfte att investera i östafrikanska små och medelstora företag ("SMF") med hög värdeökningspotential. Bolaget är aktiva på den expansiva östafrikanska marknaden och genom att vara en långsiktig ägare och aktivt ägarskap hjälper MTI Investment dess portföljbolagen att växa snabbare och bli lönsammare. Bolaget investerar framför allt i innovativa och skalbara bolag som har potential till betydande positiv samhällspåverkan.


Om MTI Investment

MTI Investment SE is a Nordic investment and venture building company, founded in 2014 by a team with extensive experience from emerging markets with the aim of investing in East African small and medium-sized enterprises ("SME") with high value-adding potential. The Company is active in the expansive East African market, and by being a long-term and active owner, MTI Investment helps its portfolio companies grow faster and become more profitable. The Company invests primarily in innovative and scalable companies that have the potential for a significant positive impact on society.

Webbplats
www.mti-investment.com

Prenumerera

Få löpande information från MTI Investment via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MTI ISIN-kod SE0017105539 Certified Adviser Mangold Fondkommission