Delningsekonomi som förenklar båtlivet - Mooringo expanderar via gräsrotsfinansiering

Mooringo tar delningsekonomin till sjöss med sin app som gör att alla tomma båtplatser enkelt kan hyras ut och användas av besökare.Båtägarna själva driver systemet och skapar fler destinationer åt varandra. Samtidigt hjälper företaget alla småbåtshamnar att ta steget in i den digitala världen. Nu tar bolaget in pengar och ambassadörer som gillar båtliv för fortsatt expansion genom FundedByMe.

På sommaren kan det vara trångt och stressigt i gästhamnen - ändå ligger många båtplatser tomma och outnyttjade eftersom ingen vet när ägaren kommer tillbaka. Det är slöseri på resurser och Mooringo sjösätter därför en egen variant av delningsekonomi som gynnar både hamnar och båtgäster.

Via appen kan befintliga gästhamnar enkelt marknadsföra sig och frigöra fler båtplatser för uthyrning, men framförallt gör Mooringo det möjligt för helt nya hamnar, små båtklubbar och även privata bojar att ta emot besökare och få betalt - helt utan behov av hamnpersonal.

- 80 % av alla lediga båtplatser går inte att använda eftersom varken gäst eller hamn vet när ägaren kommer tillbaka. Vi ser ingen anledning till trängsel och stress i hamnen när alla på sjön har lämnat en tom plats bakom sig, säger vd Robert Mertens och fortsätter:

- Vår tjänst tar båtlivet till nästa nivå genom att hjälpa båtägare på semester att skapa, hitta och utforska nya smultronställen som kanske inte varit tillgängliga förut. Dessutom kan nu fler destinationer enkelt visa upp att de välkomnar gäster och fortfarande har ledig plats. Både hamnen, båtägaren, destinationen och båtgästen vinner på detta.

Finansiering via FundedByMe
Många nya hamnar ansluter sig och drygt 4 000 båtägare har redan laddat ned appen Mooringo för att boka hamnplatser, upptäcka nya destinationer och få tips om lokala evenemang. Framgångarna har lett till att Mooringo nu expanderar och finansierar sig via FundedByMe.

- Nu ligger fokus på att bearbeta gästhamnar och båtklubbar så att ännu fler ansluter sig. Därför ökar vi nu våra försäljnings- och marknadsföringsinsatser. Inom kort ska vi täcka hela Sveriges kust, säger Robert Mertens.

http://fundedbyme.com/mooringo finns ytterligare information.

2018-06-13

Kontakt:
Robert Mertens, vd Mooringo
0702-793778
[email protected] 

Om Mooringo

Mooringo sjösattes av båtägare i Göteborg 2016 för att underlätta livet för både båtgäster och hamnar. Genom delningsekonomiska principer knyter Mooringo ihop värd och gäst via sin kommunikationsplattform som både kan drivas av hamnen eller av båtägarna själva. Mooringo har flertalet hamnar anslutna i Sverige och Norge men expanderar också via agenter i Medelhavet, Karibien och Oceanien.


Om Mooringo

Prenumerera

Få löpande information från Mooringo via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat