REGMAR

Kallebäck Property Invest AB (publ) förlänger befintliga lån

Kallebäck Property Invest AB (publ) har idag via dotterbolag förlängt befintliga lån om 487 miljoner kronor med en nordisk bank.

Utöver detta har dotterbolaget ingått avtal med banken om ett kreditlöfte på 13 miljoner kronor för att finansiera framtida investeringar.

Det förlängda lånet har en löptid till 2027-07-10 och de finansiella kostnaderna beräknas på helårsbasis att öka med 12 miljoner kronor före skatt. 400 miljoner kronor av lånebeloppet har räntesäkrats på 4 år dvs med samma löptid som krediten.

Fastigheten är fullt uthyrd till Saab AB med indexreglerad hyra till 31 december 2031.

"Förlängningen av befintliga lån och ytterligare kreditlöften ger oss fortsatt finansiell stabilitet och stärker bolagets stabila fastighetsverksamhet med långt hyresavtal. Vi ser fram emot fortsatt gott samarbete med nuvarande bank.", säger Malin Lövemark, VD Kallebäck Property Invest AB (publ).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Malin Lövemark, VD
+46 70 -855 94 04
[email protected]  

Gunilla Persson, Ekonomichef
+ 46 70 -169 64 01
[email protected]                                  

Eller gå till bolagets hemsida: www.kallebackpropertyinvest.se

Kallebäck Property Invest AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som indirekt äger och förvaltar fastigheten Kallebäck 17:2 i Göteborgs Stad. Fastigheten är en äganderätt med en modern och flexibel kontorsbyggnad, byggd 2002, och en total uthyrbar area om ca 37 868 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd till Saab AB till 31 december 2031. Kallebäck Property Invest aktie är noterat på handelsplatsen NASDAQ First North Growth Market med Wildeco som Certified Adviser. Denna information är sådan information som Kallebäck Property Invest AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 juli 2023 kl 17.04.


Om Kallebäck Property Invest

Kallebäck Property Invest AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som indirekt äger, förvaltar och hyr ut fastigheten Kallebäck 17:2 i Göteborg. 

Webbplats
www.kallebackpropertyinvest.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Kallebäck Property Invest via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn KAPIAB ISIN-kod SE0005704079 Certified Adviser Wildeco

IR-Kontakt

Malin Lövemark VD [email protected] +46(0)72-855 94 04