Urb-it och Volvo växlar upp samarbetet med returer i bagageluckan och integrering i app

Nu växlar Volvo upp samarbetet med retail techbolaget Urb-it AB (publ) ("Urb-it" eller "Bolaget") där Volvos kunder kan göra returer av onlineköp via bagageluckan. Partnerskapet initierades 2016 då det blev möjligt att via utvalda Urb-it anslutna retailers shoppa produkter och få dem överlämnat till sin Volvo, utan att befinna sig i bilen. Det utvecklade samarbetet innebär också att man via Urb-it app också kan shoppa hela Urb-its sortiment och välja sin Volvo som leveransplats, direkt i Urb-its miljö.

"Efter ett lyckat samarbete är vi redo att ta nästa steg för att hitta fler spännande lösningar tillsammans. Kombinationen av tekniska framsteg i våra bilar och Urb-its plattform skapar innovation som förenklar våra kunders vardag", säger Anders Lundh, Business Developer Connectivity på Volvo Car Group.

Med en engångsnyckel blir det möjligt för urbern som hanterar returen att få tillgång till Volvons bagagelucka för att hämta och sedan slutföra returen hos ett postkontor.

"Konsumenterna efterfrågar enklare sätt att hantera returer för att spara tid och vi strävar alltid efter att bygga en tjänst som möter konsumenternas nya beteenden och behov. Att göra detta tillsammans med svenska Volvo känns såklart extra roligt", säger Celine Fierro, marknadschef på Urb-it.

Samarbetet mellan Urb-it och Volvo prisades som motorbranschens mest innovativa lösning förra året då de digitala nycklarna möjliggör en shoppingkanal helt på kundens villkor.

Om Volvo Car Group
Volvo grundades 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning på 534 332 bilar i över 100 länder 2016. Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Cars utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av amerikanska Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding.

I december 2016 hade Volvo Cars över 31 000 anställda världen över. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars kinesiska huvudkontor ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.

Information om notering på Nasdaq First North
Urb-it genomför en emission om 110 MSEK, vilken är säkerställd till 100 procent genom teckningsåtaganden och emissionsgarantier från externa investerare samt Bolagets befintliga aktieägare. Bland ankarinvesterarna, som tecknar för 44,2 MSEK, är aktiefonden Swedbank Robur Ny Teknik störst med ett teckningsåtagande om 25 MSEK. Teckningsperioden löper mellan 15 juni - 28 juni 2017 och anmälan om önskan att teckna aktier sker genom anmälningssedel eller elektroniskt med bank-ID på Mangolds hemsida. Både anmälningssedel och prospekt finns tillgängliga på Bolagets hemsida, http://investors.urbit.com, samt på Mangolds hemsida, https://www.mangold.se/emission/urb-it/.

Stockholm, 21 juni 2017

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Warstedt, VD
+46 736 182 748
[email protected]

Om Urb-it
Urb-it är ett nytt och bekvämt sätt att shoppa. Lika enkelt som att handla online och lika snabbt och personligt som att handla i butik. Med Urb-it kan du shoppa online och få varan personligt överlämnad exakt dit du vill direkt. Urb-it finns idag i Stockholm, London och Paris. För mer information, besök: www.urb-it.com. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer: +46 8 5030 1550.


Om Urb-it

Urb-it erbjuder flexibla, snabba, personliga och miljövänliga leveransalternativ till konsumenter och retailers i stora städer.

Webbplats
www.urb-it.com/sv
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Urb-it via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn URBIT ISIN-kod SE0009921034 Certified Adviser Redeye AB