Order för Uni-light från Skanska

Uni-light har erhållit ytterligare en order från Skanska om ca 0,15 miljoner kronor, denna gång avseende stark ytterbelysning av utomhusytor.

Uni-Light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

Uni-Light LED AB ser goda kommersiella möjligheter att ta en position på en mogen och växande marknad. LED-belysning förbrukar 90 % mindre energi än glödtrådslampor, cirka 50 % mindre är fluorescerande lampor och halogenlampor. LED-belysning är en av världens snabbast växande industrier. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 nå € 60 miljarder enligt McKinsey och 100 miljarder USD enligt Edison Research. Uni-Light fokuserar på ett par nischmarknader.

Unilights affärsmöjligheter för global expansion är starka. Med fokus på patenterad teknik där bolagets lampor är effektivare än konkurrenters, kunskap och innovationskraft, har vi med små medel lyckats skapa en unik produkt. Den har sålts till strategiskt viktiga kunder världen över. Allt detta utgör en stadig grund inför kommande expansion kommenterar VD Björn Naumburg.

A Uni-light LED AB (publ) har ett pågående erbjudande om teckning av units under perioden 2/6 till den 13/6 inför förestående ansökan om listning på NGM Nordic MTF.

Läs mer på www.uni-lightled.com

Stockholm den 9 juni 2016

För ytterligare information, kontakta:
Björn Naumburg, VD Uni-light Tel: +46-70 290 1075 eller 8-505 65 110


Om Meltron

Webbplats
www.meltron.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Meltron via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MLTR ISIN-kod SE0017936834

IR-Kontakt

Göran Lundgren Ordförande [email protected] +46 70 467 4040