REG

Meltron får en första stor beställning på vägbelysning från Metsä

Meltron har nu fått en ytterligare beställning från Metsä Group, denna gång på 200 vägbelysningar för industriområdet vid Metsäs anläggning i Rauma i Finland. Ordern kom efter en flera veckor lång testinstallation med belysning från Meltron, en annan finsk tillverkare och två välkända globala belysningsbolag. Den övergripande höga kvaliteten och den sofistikerade optiken som ger en mycket jämn och effektiv ljusspridning fällde avgörandet till Meltrons fördel i Metsäs slutliga val av leverantör. Ordervärdet är drygt 0,5 MSEK. I slutet av förra året köpte Metsä Board Meltrons High Bay belysning till sin anläggning i Äänekoski i Finland.

- Jag sätter stort värde på denna beställning eftersom Metsä Group valde Meltron efter en mycket tuff och krävande test installation och utvärdering av fyra konkurrerande alternativ, säger Ville Sistonen, VD för Meltron. Metsä Group gör för närvarande omfattande investeringar och Meltron är helt inriktat på att serva dem även i fortsättningen.

Segmentet för vägbelysning, i såväl offentliga som industriella sammanhang, har mycket tuff konkurrens och det har tagit tid för Meltron att få erkännande för våra unika tekniska lösningar. Vi tror att de har mycket stor långsiktig potential, säger Ville Sistonen.

Stockholm/Helsingfors 30 mars 2021

För ytterligare information kontakta:

Ville Sistonen, VD Meltron AB, tel: +358 40 746 4781; [email protected]

Meltron AB, c/o Hellevik Ekonomi, Malmgårdsvägen 63, 116 38 Stockholm
Meltron Oy, Laivakatu 3, FI-00150 Helsinki

Läs mer på www.meltron.com
www.meltron.fi

Om Meltron - "More than Just Light"

Meltron AB designar, tillverkar och säljer LED ljussystem baserade på multitekniska tillämpningar av elektronik, optik, termodynamik och nano-strukturer. "More than Just Light" betyder energieffektivitet, överlägsen ljuskvalitet, livscykelbesparingar, ökad produktivitet, säkerhet och hälsa. Meltron tillhandahåller högkvalitativa lösningar för de mest krävande miljöerna inom infrastruktur, industri, logistik och agrisektorn.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n.
den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison
Research.

Meltrons aktie handlas på NGM Nordic SME under kortnamnet MLTR.


Om Meltron

Webbplats
www.meltron.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Meltron via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MLTR ISIN-kod SE0017936834

IR-Kontakt

Göran Lundgren Ordförande [email protected] +46 70 467 4040