REG

Förändringar i styrelse och ledningsgrupp

Till Meltrons årsstämma 2020-09-25 föreslås Olof Heyman som ny styrelseledamot, vilket stöds av de större ägarna med majoritet i bolaget. Olof Heyman är civilingenjör kemi från KTH och har gjort större delen av sin karriär inom ABB-koncernen. Olof var CTO inom HVDC divisionen under 2003-2006 och byggde upp ett teknikcenter i Indien 2007-2009. Han var därefter, 2009-2012, global marknads- och försäljningschef för HVDC och därefter global chef för hela ABB:s HVDC-verksamhet 2012-2015. Omsättningen ökade kraftigt under hans ledning till 1 miljard USD per år.

Under senare år har Olof Heyman varit engagerad i Ferroamp Elektronik AB, som ordförande och VD då bolaget framgångsrikt börsintroducerades. Olof är numera styrelseledamot och senior advisor till Ferroamp. Han är också ledamot i ett bolag av affärsänglar inom energiområdet, Sustainable Energy Angels AB, samt driver egen rådgivnings- och konsultverksamhet.

- Vi är mycket glada att kunna förstärka styrelsen med en så kompetent och erfaren kraft som Olof Heyman, säger Göran Lundgren, ordförande i Meltron AB. Vi har arbetat tillsammans i flera sammanhang och Olofs erfarenheter från att bygga upp Ferroamp kommer att vara mycket värdefulla i Meltron också.

Vad avser ledningsgruppen består den av VD Ville Sistonen, marknadsdirektör Christian Jonsson, som börjat under sommaren, och CTO Leo Hatjasalo, som också är en av grundarna. Bolaget har startat en rekryteringsprocess för att hitta en ersättare till marknadsdirektör Anders Andreasson, som rekryterades i våras men nu har valt att anta nya utmaningar i ett annat bolag. Förstärkningen av marknadsorganisationen kommer således fortsätta. I utvecklingsplanerna ingår också att en CFO rekryteras till ledningsgruppen.

Stockholm 19 augusti 2020

För ytterligare information kontakta:
Göran Lundgren, ordf Meltron AB, tel: +46 70 467 4040; [email protected]
Ville Sistonen, VD Meltron AB, tel: +358 40 746 4781; [email protected]

Meltron AB, Embassy House, Linnégatan 89C, 115 23 Stockholm
Meltron Oy, Laivakatu 3, FI-00150 Helsinki

Läs mer på www.meltron.com

www.meltron.fi

Om Meltron - "More than Just Light"

Meltron AB designar, tillverkar och säljer LED ljussystem baserade på multitekniska tillämpningar av elektronik, optik, termodynamik och nano-strukturer. "More than Just Light" betyder energieffektivitet, överlägsen ljuskvalitet, livscykelbesparingar, ökad produktivitet, säkerhet och hälsa. Meltron tillhandahåller högkvalitativa lösningar för de mest krävande miljöerna inom infrastruktur, industri, logistik och agrisektorn.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n.
den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison
Research.

Meltrons aktie handlas på NGM Nordic SME under kortnamnet MLTR.


Om Meltron

Webbplats
www.meltron.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Meltron via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MLTR ISIN-kod SE0017936834

IR-Kontakt

Göran Lundgren Ordförande [email protected] +46 70 467 4040