Inleder samarbete kring annonsförsäljning med Leeads AB, viktigt steg i bolagets mål att uppnå lönsamhet

Realtid Media AB och säljbolaget Leeads AB har inlett samarbete rörande försäljningen av annonser på Realtid Medias sajt Realtid.se. Avtalet möjliggör för Leeads att som extern partner sälja samtliga annonslösningar på Realtid.se. Samarbetet aktiveras under första hälften av maj.

Leeads AB är ett av Sveriges ledande digitala säljbolag. Genom sitt nätverk av över 200 sajter, med ett sammanlagt inventory på drygt 1 miljard annonsvisningar i månaden, har Leeads blivit en viktig partner till landets största medieköpare, vilket i sin tur innebär en stabil intäktsgrund för Leeads uppdragsgivare.

Leeads representerar sajter såsom Breakit, Dagens PS, Hitta och Ratsit, samt hela Sveriges lokala morgonpress-sajtet. Bolaget blev 2018 nominerat till Årets Digitala Säljteam av IAB Sweden Mixx Awards, och 2015 och 2016 blev det utsett till Gasellföretag av Dagens Industri.

"Vår dagliga ekonomisajt Realtid.se har senaste 12 månaderna genomgått en stark utveckling; i juni 2019 blev den framröstad till Sveriges andra bästa ekonomisajt, endast slagen av DI.se, läsarsiffrorna har ökat kraftigt och ligger idag på cirka 300 000 unika besökare per månad och i mars i år lanserade vi den uppdaterade sajten, med en kraftigt förbättrad läsarupplevelse, en adekvat grafisk profil och en uppdaterad annonsteknik. Från ägare, styrelse och operativ ledning är fokus nu att öka omsättningen och uppnå lönsamhet. Samarbetet med Leeads AB, ett av Sveriges ledande digitala säljbolag, kring den breda annonsaffären är en viktig pusselbit för att nå den målsättningen", säger Jonas Wiwen-Nilsson, vd för Realtid Media.

För mer information, kontakta: Vd Jonas Wiwen-Nilsson, mobil 0734 401 563, epost [email protected]

Om Realtid Media

Realtid Medias målsättning är att bli den ledande leverantören av affärskritisk information till den svenska kapitalmarknaden inom områdena M&A, kapitalmarknad, finansiering och fondförvaltning. Realtid Media ger ut den dagliga ekonomisajten Realtid.se med cirka 100 000 unika besökare per vecka. Realtid.se blev i juni 2019 framröstad till Sveriges 2:a bästa ekonomisajt (Affärsvärlden/Financial Hearings)

Bifogade filer

PM_Leeads_200505.doc.pdf

Om Realtid Media

Webbplats
www.realtidmedia.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Realtid Media via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat

IR-Kontakt

Maria Pellborn VD [email protected] 0703877710