Studentbostäder i Norden förvärvar fastighet i Örebro med 92 lägenheter

Studentbostäder i Norden AB (publ) ("SBS") har ingått avtal med Urbano om att förvärva en fastighet med 92 studentlägenheter i Örebro. Fastigheten har ett underliggande fastighetsvärde om cirka 128 MSEK och är uthyrd till studenter som väntas generera årliga hyresintäkter om cirka 5,5 MSEK.

Fastigheten som är byggd 2014 har en uthyrningsbar area om 2 350 kvm. Lägenheterna har en snittstorlek om ca 25 kvadratmeter med kokvrå, badrum och balkonger mot gården. Fastigheten är attraktivt belägen i stadsdelarna Sörbyängen och Ladugårdsängen med gångavstånd till Örebro Universitet.

- Vi fortsätter att växa i viktiga studentstäder där Örebro just nu är en av Sveriges snabbast växande. De förvärvade lägenheterna är moderna och yteffektiva och ligger nära campus, affärer och motionsspår, kommenterar Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden.

Urbano är ett dotterbolag till Amasten, en av SBS aktieägare*. Transaktionen genomförs inom ramen för den löpande verksamheten och till marknadsmässiga villkor. SBS tillträder förvärvet senast 31 mars 2022 eller det tidigare datum parterna kommer överens om.

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden,
+46-70 786 54 54, [email protected]

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB
(556585-1267) Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se
[email protected]

*Amasten är vid tidpunkten för offentliggörandet av detta pressmeddelande föremål för ett budpliktsbud från SBB, en annan av SBS aktieägare. Enligt pressmeddelande från SBB den 27 december 2021 kontrollerade SBB då cirka 90,8 procent av aktierna i Amasten.

Om Studentbostäder i Norden (SBS)

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.


Om Studentbostäder i Norden

Studentbostäder i Sverige äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. 

Webbplats
www.sbsstudent.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn STUDBO ISIN-kod SE0015657697 Certified Adviser Mangold Fondkommission