Plexian säkerställer minst 12 månaders finansiering genom förlikning

Det Malmöbaserade företaget Plexian som levererar datadrivna lojalitetslösningar har uppnått en överenskommelse med Norberg & Partner Sustainable Group. Förlikningen på totalt tio miljoner kronor innebär att Plexian har säkrat kapital för minst 12 månader framöver vilket gör att de kan lägga fullt fokus på försäljning och tillväxt.  

Under de senaste månaderna har Plexian gjort flera framsteg och är i dagsläget i dialog med flertalet partners angående samarbete och avtal:

- Vi har arbetat hårt med att städa bolaget på kostnader, har lagt om fokus på försäljning och är aktiva på marknaden på ett helt annat sätt än tidigare. Att lösa tvisten med Norberg & Partner betyder oerhört mycket och var för mig den sista pusselbiten. Med den på plats kan vi lägga 100% fokus på att bygga Plexian som företag och varumärke och generera tillväxt. Norberg & Partner är en viktig ägare för framtiden vilket Plexians tidigare ledning inte förstod, säger Johan Möllerström, VD på Plexian.

Norberg & Partner Sustainable Group, som med totalt 15,7 procent av aktierna blir största ägare i Plexian, betonar att de ser Plexian som ett intressant bolag och att det är något som stärkts ytterligare i takt med utvecklingen de senaste månaderna:

- Vi gick in som delägare och investerare i Plexian då vi såg ett mycket intressant bolag med en enorm potential. Det har inte förändrats, snarare tvärtom med tanke på den utveckling och de framsteg bolaget har presenterat under den senaste tiden. Vi tror mycket på Plexian som bolag och är glada över att ha uppnått en förlikning i godo, säger Jerry Rodin, VD på Norberg & Partner Sustainable Group.

För mer information:
Johan Möllerström, VD Plexian
T: +46 (0) 768 86 81 78
E: [email protected]

Lovisa Fredriksson, presskontakt
T: +46 (0) 734 33 31 10
E: [email protected]

Pressbild:
Johan Möllerström, VD Plexian:
https://www.dropbox.com/s/avlu7zdsleqtlzj/Johan%20M%C3%B6llerstr%C3%B6m.jpeg?dl=0

Om Plexian:

Plexian grundades 2017 i Malmö och verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika datadrivna erbjudanden baserat på AI, tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]