Plexian förbereder för internationell expansion

Ser ökad efterfrågan från såväl den svenska som internationella marknaden

Malmöbaserade Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, märker ett allt större intresse för bolagets skalbara produkter och lösningar och förbereder nu för en internationell lansering. Fokus ligger i första hand på köp- och shoppingcentrum där man ser en stor möjlighet att med bland annat verktyget EDGE Publish ge handlare möjlighet till ökad merförsäljning och mer återkommande kunder.

- Vi märker av ett allt större intresse, inte minst från internationella aktörer. Vi för dialog med ett 40-tal potentiella kunder i Sverige såväl som i utlandet, där England är den marknad vi främst fokuserar på i dagsläget. Just att vår plattform är skalbar och erbjuder så många funktioner som gör köpupplevelsen bättre för kunderna samtidigt som den ökar möjligheteten till merförsäljning är intressant för många, säger Fredrik Knutsson, vice VD på Plexian.

Under de senaste månaderna har Plexian tecknat avtal med Baresso.se och ett välrenommerat fastighetsbolag där totalt ett 50-tal butiker omfattas av avtalet som ger möjlighet till en bättre kundupplevelse och ökad merförsäljning. Avtalet med Baresso innebär också att Plexian har en färdig API-lösning till alla aktörer som använder sig av betallösningen Qliro. Den patenterade digitala valuta som lanserades tidigare i år ser man en betydligt större marknad för än tidigare och det finns även intresse från ticketing och nöjesparker, ett område där det också förs flertalet dialoger.

- Att vi har dubblerat antalet kunddialoger den senaste tiden vittnar om att vi har en stark produkt och att det finns en efterfrågan och ett intresse från marknaden. Det är emellertid viktigt att vi är realistiska; vi har ett svårare globalt ekonomiskt läge vilket medför att saker och ting tar längre tid än väntat. Vi ser dock ljust på framtiden och uppskattar att vi kommer att kunna leverera ett positivt resultat såväl som nya avtal inom kort, säger Fredrik Knutsson.

Malmö, 4 augusti 2023

För ytterligare information:
Fredrik Knutsson, vice VD Plexian
E: [email protected]
T: +46 (0) 760 00 56 23 

Lovisa Fredriksson, presskontakt
E: [email protected]  
T: +46 (0) 734 33 31 10

Pressbild Fredrik Knutsson, vice VD Plexian:
https://www.dropbox.com/s/iejvracdrl6dvab/Fredrik%20Knutsson.webp?dl=0

Om Plexian:
Plexian grundades 2017 i Malmö och levererar innovativa datadrivna lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika erbjudanden baserat på tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se. Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB. 


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]