Ny tv-dokumentär visar upp Minestos unika havsenergiteknik

Minesto medverkar i en ny tv-dokumentär om teknologier som har potential att förändra vår värld och bidra till en hållbar framtid. Programmet, som heter Engineering the Future, sänds via globala streamingtjänster.

avsnittet "Tidal" undersöker dokumentärprogrammet Engineering the Future möjligheterna att dra nytta av den sista stora outnyttjade energikällan på jorden - kraften i havens tidvattenflöden.

Med fängslande bilder och berättelser lyfter programmet fram de stora framsteg som Minesto och branschkollegor gjort för att göra energi från tidvattenströmmar till en kommersiellt gångbar energikälla och genom det möjliggöra balanserade, hållbara energisystem.

"Vi är mycket glada över att vara med i den här tv-dokumentären. Programmet visar inte bara upp Minestos teknik och vårt banbrytande projekt på Färöarna. Det ger också människor över hela världen en utmärkt sammanfattning över varför förutsägbar förnybar energi från havet, inte minst genom att låsa upp långsamma havsströmmar, behövs i kampen mot den globala uppvärmningen", säger Martin Edlund, VD för Minesto.

Engineering the Future sänds via streamingtjänsten Curiosity Stream och kommer inom kort också att finnas tillgängligt på HBO Max.

Du får detta utskick för att du har registrerat dig för att ta emot pressmeddelanden från Minesto, eller för att du är en branschkontakt. Vår Privacy Policy är tillgänglig via denna länk.

Kontakta oss

031-29 00 60
[email protected]

www.minesto.com 

Om Minesto

Minesto utvecklar ett nytt koncept för tidvattenkraftverk som kallas Deep Green.

Bransch
Olja och gas

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MINEST ISIN-kod SE0007578141 Certified Adviser G&W Fondkommission