Europeiska investeraren InnoEnergy och Minesto talare på kapitalmarknadsdag med fokus förnybar energi

Den europeiska investeraren InnoEnergy medverkar tillsammans med Minesto vid en kapitalmarknadsdag med fokus förnybar energi i Stockholm imorgon den 7 februari. Huvudtalare vid eventet är Javier Sanz, CTO Renewable Energies på InnoEnergy.

Med mer än 170 miljoner euro investerade i olika innovationsprojekt i energisektorn, däribland svenska bolag, är InnoEnergy en europeisk maktfaktor för att stödja utveckling av nya idéer och produkter och ta dem till marknaden. Slutmålet är att skapa ett framtida hållbart energilandskap i Europa.

InnoEnergy har 26 aktieägare som utgörs av industriella aktörer, universitet och forskningsinstitut från hela Europa och stöds av European Institute of Innovation & Technology (EIT).

InnoEnergy har hittills investerat 4,5 miljoner euro i det svenska miljöteknikbolaget Minesto. Den 7 februari arrangeras en kapitalmarknadsdag med fokus förnybar energi i Stockholm och där får Minestos VD Martin Edlund sällskap som talare av Javier Sanz, CTO Renewable Energies på InnoEnergy.

Javier Sanz leder InnoEnergys strategi inom förnybar energi. Med över 25 års yrkeserfarenhet från energisektorn samt rymd- och flygindustrin har Javier Sanz omfattande erfarenhet av att utveckla nya produkter och ta dem till marknaden.

- InnoEnergy är en stor investerare i Minesto och har spelat en betydande roll för företagets utveckling hittills. InnoEnergy och Javier har djup kunskap om branschen och vi ser fram emot hans medverkan i Stockholm, säger Martin Edlund, VD för Minesto.

Kapitalmarknadsdagen arrangeras av Stockholm Corporate Finance och registrering startar 07:45. För fullständig agenda och anmälan, se denna länk.

6 februari 2018

För mer information, vänligen kontakta

Magnus Matsson
Kommunikationsansvarig, Minesto AB
0705-70 75 08
[email protected]

Om Minesto
Minesto är ett svenskt miljöteknikföretag inom marin energi med missionen att minimera det globala koldioxidavtrycket från energisektorn genom att möjliggöra kommersiell elproduktion ur havet.

Minestos prisbelönta och patenterade produkt, Deep Green, är det enda verifierade marina kraftverket som på ett kostnadseffektivt sätt kan utvinna förnybar energi från långsamma havs- och tidvattenströmmar.

I maj 2015 beviljades Minesto en investering på 13 miljoner euro från Europeiska regionala utvecklingsfonden genom Welsh European Funding Office, för den kommersiella lanseringen av Deep Green.

Minesto grundades år 2007 och har kontor i Göteborg, Holyhead, Wales och Portaferry, Nordirland. Minestos huvudägare är BGA Invest och Midroc New Technology. Bolagets aktie (MINEST) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Läs mer om Minesto på www.minesto.com

Bilder och övrigt pressmaterial kan laddas ned via bit.ly/minestomedia.


Om Minesto

Minesto utvecklar ett nytt koncept för tidvattenkraftverk som kallas Deep Green.

Bransch
Olja och gas

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MINEST ISIN-kod SE0007578141 Certified Adviser G&W Fondkommission