KENTIMA LANSERAR HMI/SCADA-KONCEPT FÖR VA-ANLÄGGNINGAR, WIDEQUICK WWT

Kentima lanserar WideQuick Water and Wastewater Treatment (WWT), ett helt nytt och unikt HMI/SCADA-koncept utvecklat för att möta dagens och framtidens utmaningar inom vatten- och avloppshantering (VA).

Behovet av att investera i ny teknik inom VA-branschen är stort och enligt Resultatrapporten för VASS Drift 2022, från Svenskt Vatten, ökade kostnaderna för om- och nybyggnation av avloppsrenings- och vattenverk med ca 20 % under 2022 jämfört med 2021. Vårt nya HMI/SCADA-koncept är utvecklat för att möta VA-branschens ökade behov av övervakning, underhåll och rapportering.

WideQuick WWT är en modern och skalbar mjukvara som övervakar VA-anläggningar, säkerställer produktionen, effektiviserar underhållsarbetet och minimerar antalet driftstopp. WideQuick WWT innehåller bland annat över 300 PID-symboler med dynamik för att skapa animerade processcheman. Den flexibla uppbyggnaden tillsammans med stora kommunikations- och integrationsmöjligheter gör WideQuick WWT till en framtidsäker och kostnadseffektiv investering för samtliga VA-anläggningar.

Med en gemensam utvecklingsmiljö och projektstruktur för HMI- och SCADA-applikationer (WideQuick Designer), tillsammans med ett gemensamt och välorganiserat utvecklingsramverk (WideQuick WWT) får användaren en sömlös integration av både HMI- och SCADA-applikationer. Detta minskar komplexiteten, förenklar underhållet av applikationen och gör det enklare att snabbt implementera förändringar och uppgraderingar.

"Med ökade krav på reningsprocesser och vattenrening behövs det moderna, hållbara och flexibla lösningar som kan möta de specifika behoven hos VA-anläggningar. WideQuick WWT möter dessa högt ställda krav, det är ett kraftfullt och skalbart HMI/SCADA-koncept som innehåller attraktiva funktioner, objekt och moduler som är helt inriktade mot VA-anläggningar, till exempel ett intuitivt användargränssnitt och avancerade moduler för larmhantering, underhåll och rapportering. WideQuick WWT har redan fått ett mycket positivt mottagande, både från betatestare och genom olika presentationer vi hållit, till exempel på Kentima Exploring Days. Feedbacken har bekräftat att vårt koncept möter kundernas höga krav", säger Kent Nilsson, VD, Kentima.

För mer information vänligen kontakta:
Kent Nilsson, VD
E-post: [email protected]
Telefon: +46 (0)46-25 30 40

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 september 2024, kl. 14:10 CEST.

Om Kentima

Kentima utvecklar, tillverkar och säljer högteknologiska mjuk- och hårdvaruprodukter. Försäljningen sker främst till systemintegratörer som levererar system, produkter och lösningar inom Automations- och Säkerhetsbranschen. Produkternas huvudsakliga syfte är att effektivt övervaka och visualisera olika typer av information, till exempel processövervakning, fastighetsautomation, videoövervakning och överordnade säkerhetssystem. Genom att använda produkter från Kentima får kunderna ett konkurrenskraftigt och framtidssäkert system som enkelt kan integreras med andra system och produkterna används över hela världen, inom allt från offentliga miljöer, infrastruktur, skolor, sjukhus, flygplatser, idrottsarenor till fastigheter, maskiner, gruvor och olika industrianläggningar. Produkternas höga kvalité, flexibilitet i kombination med flera unika egenskaper ger ett betydande mervärde för kunderna. Kentima har lång erfarenhet och hög produktkunskap inom båda branscherna och arbetar för en god tillväxt och lönsamhet.

Produktområden Kentima AB

  • WideQuick® HMI/SCADA Software
  • Oe Industrial Computers
  • WideQuick® Operator Panels/Boxes
  • Ethiris® Video Management Software
  • Ethiris® NVR, Ethiris® NVC and Ethiris® NVP
  • Ethiris® NVRN Rack Solutions
  • WideQuick® PSIM Software

 

Kentima Holding AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Kentima AB och Kentima Control R&D AB är helägda dotterbolag till Kentima Holding AB.

Certified Adviser är Västra Hamnen Corporate Finance AB, telefon: 040-20 02 50, e-mail: [email protected]


Om Kentima

Prenumerera

Få löpande information från Kentima via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn KENH ISIN-kod SE0005100757 Certified Adviser VÄSTRA HAMNEN CORPORATE FINANCE AB