REG

ForensIQ One ingår samarbetsavtal med Paliscope inom digital forensik

ForensIQ One är stolta över att ingå detta samarbete, som snart ger nya gemensamma affärsmöjligheter genom Paliscope's programvara YOSE. Samarbetet tecknades nu i november 2023 och den tekniska implementeringen i plattformen beräknas levereras under Q1 2024.

Samarbetet stärker Paliscope's analysplattform ytterligare genom att lägga till ännu fler inbyggda importmöjligheter för deras kunder att nu även kunna inkludera avläsningar från mobila enheter. Med ForensIQ One's funktioner kommer användare av Paliscope-plattformen kunna indexera flera mobila avläsningar direkt i programvaran.

ForensIQ One är en del av den svenska teknikkoncernen Imsys AB (Publ).

"Samarbetet visar att våra lösningar för hantering av forensiska data från mobiltelefoner är efterfrågade på marknaden. Paliscope är en ledande aktör när det gäller att tillhandahålla nya och utökade mjukvarulösningar för utredare och underrättelseanalytiker såväl polisiärt som militärt. Avtalet är ett stort steg framåt för ForensIQ One", säger Micael Brewitz, VD ForensIQ One.

"Vi är mycket glada över att våra försäljningsinsatser nu ger konkreta resultat. ForensIQ One har ett stort antal intresserade kunder generellt och just detta partnerskap är ett kvitto på att vi har attraktiva lösningar. ForensIQ One är en viktig del av Imsys-koncernen och vi fortsätter att fokusera på våra produkter inom digital forensik" - Jonas Wærn, VD Imsys AB (Publ).

"Idag tillkännager vi ett nytt spännande teknikpartnerskap. Med detta samarbete med ForensIQ One tar vi ytterligare ett steg för att stödja våra kunder inom 'National Security' och deras uppdrag. Vi har alltid haft visionen att ta en plattform med flera källor för underrättelseanalys och utredningar till marknaden. Detta samarbete med ForensIQ One är ett spännande ytterligare steg på denna resa och kommer att bidra till att förändra spelplanen för våra kunder." - Rolf Rosenvinge, VD Paliscope.

Forensiqone.com

Imsys.ai

Paliscope.com

För mer information

Jonas Wærn, Verkställande direktör Imsys AB (publ)

E-post: [email protected]

Telefon: +46 703 22 86 63

Om Imsys AB

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-bolag verksamt inom utveckling och design av mikroprocessorer samt mjukvaruutveckling av databehandlingsprogram inom digital forensik. Bolaget skapar lösningar för hantering av information, speciellt stora mängder data. Bolagets egenutvecklade och flexibla mikroprocessorer har historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar och återfinns numera inom rymdapplikationer, automotive produkter, gasanalys samt artificiell intelligens. Mikroprocessorerna är baserade på välbeprövad teknik som möter samtidens krav på energieffektivitet inom applikationer som kräver massivt beräkningsarbete. Inom digital forensik arbetar Imsys, via dotterbolaget ForensIQ One, med att förenkla och förbättra den digitala delen av bevisföring i brottsutredningar. Nutidens digitala forensik är mycket dataintensiv och produkterna gör det enklare att processa digital information och identifiera relevant data för polisiära och militära marknader.

Om Paliscope

Paliscope är ett svenskt företag som levererar mjukvaror för underrättelseanalys. YOSE använder sig av offline AI/ML-modeller för att indexera, bearbeta och analysera data från video, bilder, text, chat, ljud, geografisk data etc.

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0011643410 Mentor Mangold Fondkommission AB